Mεταξουργείο: 3 στέκια που μας αρέσουν

Mεταξουργείο: 3 στέκια που μας αρέσουν
plintirio

Σε μία πόλη που γεμίζει ραγδαία με bar και καφετέριες, το Μεταξουργείο θυμίζει κάτι από την παλιά, λίγο πιο χαλαρή Αθήνα και γίνεται στέκι προσφέροντας τα βασικά: καφέ, φαγητό και χορό. Τα μαγαζιά της Μεγάλου Αλεξάνδρου και πέριξ γίνονται καταφύγιο για όσους εξοστρακίστηκαν από τα προηγούμενα στέκια. Και ο κόσμος που ολοένα και αυξάνεται, συνυπάρχει αμήχανα ακόμη με τις εργαζόμενες και τους πελάτες των τριγύρω studio. Ακολουθούν τρεις καλές και οικονομικές επιλογές για έξοδο στο Μεταξουργείο.

Το Σαν Φρανσίσκο

Αν όχι το καλύτερο (υπάρχει πάντα και o ισχυρός ανταγωνισμός από το Guarantee στο Κουκάκι) σίγουρα το πιο μελετημένο σαντουιτσάδικο στην Αθήνα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 20 σάντουιτς με ονομασίες από περιοχές του Σαν Φρανσίσκο και αγνά υλικά: Βιολογικά αυγά από την Κρήτη, αλλαντικά από τη Δράμα και ψωμιά από ένα φούρνο στον Βοτανικό. Αν χαθείς ανάμεσα στις επιλογές -που φυσικά περιλαμβάνουν και χορτοφαγικά σάντουιτς- θα σε καθοδηγήσει κάποιος από τους μάγειρες που φτιάχνουν τα σάντουιτς μπροστά σου. Τα περισσότερα σάντουιτς έχουν γύρω στα 5 ευρω και σε μέγεθος αντιστοιχούν σχεδόν σε ένα κυρίως γεύμα. Απλό αλλά cosy περιβάλλον, που ενδείκνυται αν θέλεις να κάτσεις εκεί.

Το Σαν Φρανσίσκο, Κεραμικού 99, τηλ: 215 551 2845

Καμπεθόν

Ένα γραφικό νεοκλασικό, με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη πράσινη αυλή του. Εξευγενισμένο, παραδοσιακό, ενδείκνυται για κάθε εποχή και κάθε ώρα, αφού σερβίρει καφέ, μεζέδες και ποτά. Οι επιλογές του καταλόγου, από τους μεζέδες μέχρι τα αναψυκτικά είναι σχεδόν αποκλειστικά ελληνικές και τα περισσότερα πιάτα, αν και αρκετά χορταστικά, κυμαίνονται γύρω στα 5 ευρώ. Ό,τι ώρα και να πας, δοκίμασε οπωσδήποτε ανθοτυροκεφτέδες με δυόσμο και κόκκινη σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης.

Καμπεθόν, Κεραμεικού 110, τηλ.:215 550 6414

Το Πλυντήριο

Διακόσμηση που θυμίζει πλυσταριό, με κρεμασμένα ρούχα στους τοίχους, σιδεριές και πλυντήρια. Σε αντίθεση με τα περισσότερα bar του κέντρου είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να μπορείς να βρεθείς στην τουαλέτα σε λιγότερο από 20 λεπτά. Η χαλαρή του ατμόσφαιρα θυμίζει το Γκάζι το 2007. Η Παρασκευή είναι μία καλή μέρα για να το επικεφτείς, αφού έχει 80s και 90s trash party με ελεύθερη είσοδο.

Tο πλυντήριο, Κολοκυνθούς 30 & Λεονατου 5-7, τηλ.: 697 821 8867