Πυρά Θάνου Μωραΐτη σε Ευάγγελο Βενιζέλο: «Η παράταξη είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό»

Πυρά Θάνου Μωραΐτη σε Ευάγγελο Βενιζέλο: «Η παράταξη είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό»
eurokinissi

Σαφέστατες κατηγορίες εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περιέχει το σημερινό άρθρο του βουλευτή Θάνου Μωρατΐη στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο βουλευτής, με ένα κείμενο τύπου «τις πταίει», αφορίζει την μνημονιακή τακτική του ΠΑΣΟΚ που έκανε τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στο κόμμα, καταγγέλει αποσχιστικές τάσεις που προκλήθηκαν από αντι-Παπανδρεϊκά στελέχη και κάνει έκκληση για συσπείρωση.

«Η παράταξη είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό και δυστυχώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα εξαπτέρυγα επιλέγουν τον διχασμό. Η κοινωνία έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη της βλέποντας τα παιγνίδια κοντόφθαλμων τακτικισμών. Με εκτός τόπου και χρόνου, δημόσιες ή «άτυπες» τοποθετήσεις, επιλέγουν να κλείσουν τα μάτια μπροστά στον άμεσο κίνδυνο εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ και μιλούν για «συνοχή». Ποια συνοχή άραγε, αυτή στο 3%; Βλέπουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μιλάνε για «Καστελόριζα» και «αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια». Τα μικροκομματικά τους κίνητρα αποδομούν την πατριωτική στάση της παράταξης και αθωώνουν την εγκληματική διακυβέρνηση Καραμανλή" επισημαίνει.

Κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο και έκκληση για πολιτική και ιδεολογική συνοχή:

Ο Θ. Μωραΐτης καταγγέλει τη φιλο-βενιζελική παράταξη που έσπειρε διχόνοια στο ΠΑΣΟΚ και όσους μιλούν για «Καστελόριζα» και «αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια» με «αντιπατριωτικά και μικροκομματικά κίνητρα».

Χαρακτηρίζει σκληρά τα φιλοβενιζελικά στελέχη λέγοντας πως «θυμίζουν τον Πάνο Καμμένο και τη ΝΔ την περίοδο 2009-2012» και πως ενώ ό λόγος τους θυμίζει τον Σύριζα, εκείνοι είναι «μνημονιακότεροι του μνημονίου».

Αιχμές αφήνει ο Θ. Μωραΐτης και για την «Ελιά» η αποτυχία της οποίας σύμφωνα με τον βουλευτή έγκειται στο γεγονός πως δεν είναι τα σύμβολα και τα ονόματα το διακύβευμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά η πολιτική του κόμματος.

Κριτική ασκείται και στον τρόπο που λειτουργεί πλέον το κόμμα καθώς έχει αποξενωθεί από τη βάση του: «Θέλουμε ένα ελίτ κομματίδιο στελεχών με μανία κυβερνητικού που κάνει ιδεολογία τον τακτικισμό ή ένα κόμμα που θα ξαναδώσει λόγο στη βάση...;»

Ακόμα, «ανιστόρητο πολιτικό δίπολο» χαρακτηρίζει ο βουλευτής την κατάσταση των μελών στο κόμμα και κάνει έκκληση στα στελέχη να «μην παραδοθούν αμαχητί στην ιστορική χλέυη ως μοιραίοι και άβουλοι».

Δημοφιλή