ΔΙΕΘΝΕΣ
28/11/2014 12:14 EET

Φέργκιουσον: Εγκαταλείπει την αστυνομία ο Ουίλσον που σκότωσε τον Μπράουν

ASSOCIATED PRESS
A protester adds wood to a fire burning in Oakland, Calif., on Tuesday, Nov. 25, 2014, a day after the announcement that a grand jury decided not to indict Ferguson police officer Darren Wilson in the fatal shooting of Michael Brown. Protesters briefly shut down two major freeways, vandalized police cars and looted businesses in downtown Oakland, smashing windows at cell phone stores, car dealerships, restaurants and convenience stores on a second night of protests. (AP Photo/Noah Berger)

Μετά την τεράστια οργή και τις ταραχές στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ, από την απαλλαγή του αστυνομικού που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, τώρα εγκαταλείπει την αστυνομία.

Ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, στις αρχές Αυγούστου σκότωσε τον νεαρό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι προκαλώντας και τότε ένα μεγάλο κίνημα διαδηλώσεων, αλλά και την περασμένη Δευτέρα, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός.

Ο Ντάρεν Ουίλσον βρίσκεται σε συζητήσεις με την αστυνομία του Φέργκιουσον όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την αποχώρησή του, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, Νιλ Μπραντρέιγκερ.

Αυτή τη στιγμή είναι πολύ επικίνδυνο για τον Ντάρεν Ουίλσον να επιστρέψει στα καθήκοντά του, πρόσθεσε ο Νιλ Μπραντρέιγκερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Την ημέρα που θα επέστρεφε στην υπηρεσία, κάτι τρομερό θα του συνέβαινε, σ' αυτόν ή σε κάποιον που θα εργαζόταν μαζί του. Και το τελευταίο που θέλει είναι να θέσει σε κίνδυνο άλλους αστυνομικούς».

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν, στις 9 Αυγούστου, έκανε να ξεσπάσουν σφοδρές ταραχές στα προάστια του Σεντ Λούις, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι μαύροι, αλλά σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί. Ο Μάικλ Μπράουν δεν ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε με πολλές σφαίρες από τον αστυνομικό.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post