Στους 19 οι Σύριοι με λιποθυμικά επεισόδια στο Σύνταγμα

Στους 19 οι Σύριοι με λιποθυμικά επεισόδια στο Σύνταγμα
archive

Στους 19 έφτασαν πλέον οι Σύριοι που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με λιποθυμικά επεισόδια.

Λίγο πριν τη μία τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση Σύριος πρόσφυγας που βρίσκεται εδώ και έξι ημέρες σε απεργία πείνας. Πρόκειται για τον 35 χρόνο Σύριο όπου αρνήθηκε τρεις φορές να τον μεταφέρουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρά το γεγονός ότι το είχαν καλέσει συμπατριώτες του λόγω του ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Τελικά, κατέρρευσε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυχτα και οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν τον πήραν με δυσκολία, καθώς αρνούνταν ακόμη και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση να αποχωρήσει από το Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι είναι ο πρόσφυγας που είχε δηλώσει ότι προηγουμένως ότι δεν αποχωρεί για νοσηλεία και εξετάσεις και πως προτιμά να πεθαίνει στην πλατεία Συντάγματος εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα το δικό του και των συμπατριωτών του. Η μεταφορά του έγινε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Κυριακή υπάρχει κάλεσμα για τις 4 το απόγευμα από αλληλέγγυους και οργανώσεις υπέρ των Σύρων Προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος.

Όλο και πιο δύσκολη γίνεται μέρα με τη μέρα η παραμονή των Σύριων μεταναστών στο Σύνταγμα καθώς η καταπόνησή τους είναι πλέον σημαντική. Προηγούμενο τραγικό περιστατικό ήταν η λιποθυμία και ενός 10χρονου κοριτσιού.

Από τη μέρα που ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους, έχουν σημειωθεί 19 λιποθυμικά επεισόδια μεταξύ των μεταναστών και το πρωί του Σαββάτου ήταν η σειρά του μικρού κοριτσιού το οποίο διακομίστηκε τελικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Δημοφιλή