Σκλήρη διαπραγμάτευση αλλά χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα

Σκλήρη διαπραγμάτευση αλλά χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα
sooc/palaiologos n.

Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και πολυεπίπεδη αλλά θα ολοκληρωθεί έγκαιρα χωρίς δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, χωρίς μείωση μισθών και συντάξεων, διαβεβαιώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν πως «κάποιοι σκοπίμως εκλαμβάνουν ως δήθεν νέα μέτρα τις ισχύουσες προ πολλού ρυθμίσεις που εφαρμόζονται σταδιακά σε σχέση πχ με το μισθολόγιο των ΔΥ ή την οργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος». Ειδικότερα δε για το θέμα των συνελεστών του ΦΠΑ, στη Χ.Τρικούπη επιμένουν πως θα αντιμετωπισθεί κατά τρόπο ανώδυνο για τους πολίτες.

Αναφορικά δε με τη διαπραγμάτευση , αποδίδουν τις δυσκολίες που υπάρχουν σε τρεις λόγους:

-στο ότι αυτή δεν αφορά μόνο την τρέχουσα, τελευταία αξιολόγηση της τρόικα στο πλαίσιο του προγράμματος που λήγει, αλλά και το νέο καθεστώς, την αλλαγή σελίδας, χωρίς νέο δάνειο και μνημόνιο, αλλά με θώρακα προστασίας έναντι των αγορών

-στην επιμονή του ΔΝΤ να καταστήσει σαφή την επιθυμία του να μετέχει στις διαδικασίες στο εσωτερικό της ευρωζώνης και

-στην εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα, οι κραυγές που αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας (όχι απλά της κυβέρνησης), έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διαπραγμάτευση.

«Εις πείσμα όλων αυτών όμως θα υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία αλλαγής σελίδας ενώ η αντιπολίτευση θα εξακολουθήσει να προσεύχεται για τη παραμονή στο μνημόνιο και την τρόικα».

Δημοφιλή