ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2014 12:03 EET

Εξαπατούσαν τα θύματα τους με τη μέθοδο της «νιγηριανής απάτης»

huffpost greece

Με τη μέθοδο της περίφημης «νιγηριανής απάτης» εξαπατούσαν τα θύματά τους ένας Νιγηριανός και ένας Καμερουνέζος, οι οποίοι δήλωναν πότε γόνοι βασιλικών οικογενειών της Αφρικής και πότε μεγαλοεπιχειρηματίες που ήρθαν στην Ελλάδα για… business.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 44 ετών, προσέγγιζαν εύπιστους πολίτες ισχυριζόμενοι ότι είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό γνήσιων χαρτονομισμάτων ευρώ χρωματισμένων με μαύρο χρώμα, τα οποία για να αποχρωματιστούν έπρεπε να αναμιχθούν με γνήσια χαρτονομίσματα και να υποστούν ειδική χημική επεξεργασία. Με αυτό τον τρόπο τους έπειθαν ότι θα διπλασίαζαν το χρηματικό ποσό που θα τους κατέβαλλαν.

a

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στα δίχτυα τους έπεσαν δεκάδες πολίτες, κάποιοι εκ των οποίων κατήγγειλαν τη δράση τους έχοντας πρώτα χάσει 160.000 ευρώ.

Η Αστυνομία έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο συληφθέντων για να βρεθούν και άλλα θύματά τους. Πρόκειται για τους: IGBOANUGO (ον) Raymond Ekezie του Peter , που γεννήθηκε το 1973 στη Νιγηρία και τον TCHUMANO (ον) Patrick του Bon, που γεννήθηκε το 1970 στο Καμερούν.

Η σύλληψη τους έγινε σε προκαθορισμένο ραντεβού που έκλεισαν στην Αθήνα με αστυνομικούς που προσποιήθηκαν τους πελάτες, ενώ όπως διαπιστώθηκε η δράση τους άρχισε τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος λευκών και μαύρων χαρτιών, στο μέγεθος του χαρτονομίσματος των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, 30 φωτοτυπίες του χαρτονομίσματος των 100 ευρώ, 69 κινητά τηλέφωνα, 133 κάρτες SIM , χειρουργικά γάντια, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων και το χρηματικό ποσό των 20.450 ευρώ.