Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ ο Παναγιώτης Μελάς

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ ο Παναγιώτης Μελάς
|
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς.

Υπενθυμίζεται πως η στάση του πάνω στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, με τον ίδιο να δηλώνει ότι αν θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει θα εξαρτηθεί από τη μελέτη που θα κάνει μέχρι τότε «για το τι θα είναι για το καλό του λαού».

«Δεν δεσμεύομαι από την κομματική γραμμή» είχε δηλώσει σχετικά.

Τους 24 βουλευτές απαριθμούν συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Παναγιώτη Μελά, από την Κ.Ο. του κόμματος. Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μελά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν πλέον με 12 βουλευτές.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον 16 που έχουν ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και 8 ακόμη είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα. Σύνολο 24 βουλευτές.

Ο ίδιος ο κ. Μελάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πριν από λίγο απέδωσε την απόφασή του στις «αισχρότητες», κατά δήλωσή του, με τις οποίες αντιμετωπίστηκε η δημόσια τοποθέτησή του για το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και συνδέει τη στάση του με τις δηλώσεις της κ. Ξουλίδου.

Σημειώνεται επίσης ότι το όνομα του βουλευτή είχε αναφερθεί και σε σχέση με την υπόθεση των ισχυρισμών περί καταγγελιών για απόπειρες χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μελάς είχε καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετική μηνυτήρια αναφορά σε βάρος ατόμου, «μέλους ή στελέχους» της ΝΔ, και κατά παντός υπευθύνου για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο ίδιος συνέδεσε την απόφασή του με τις «αισχρότητες» περί χρηματισμού του, καταγγέλλοντας ότι όσα ελέχθησαν από την κ. Ξουλίδου, ελέχθησαν από σκοπιμότητα και σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο.

«Τα όσα ελέχθησαν περί χρηματισμού μου, όπως έχω τονίσει, είναι αισχρά, βρώμικα και κακοήθη ψεύδη και φυσικά ο άνθρωπος που αναφέρθηκε ότι έστειλε το σχετικό μήνυμα στην κα Ξουλίδου μέσω Facebook, μου είναι παντελώς άγνωστος. Ουδέποτε τον είχα συναντήσει, ουδέποτε είχα μιλήσει μαζί του» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μελάς.

«Μου δημιουργείται όμως η απορία, γιατί ελέχθησαν αυτά από τη συνάδελφο κα Ξουλίδου σε τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς προηγουμένως να με έχει ενημερώσει» προσθέτει και αναρωτιέται αν αυτά ελέχθησαν από σκοπιμότητα, επισημαίνοντας ότι «η ίδια η κα Ξουλίδου ανέφερε ότι διαχειρίστηκε το όλο θέμα, σε συνεννόηση με τον κύριο Καμμένο».

«Το έκαναν αυτό, γιατί είπα ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αν θα ψηφίσω ΝΑΙ ή ΟΧΙ, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;» αναρωτιέται ο βουλευτής και επιμένει ότι θα αποφασίσει για την ψήφο του με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, που σήμερα υποφέρει.

«Προσωπικά, το έχω τονίσει επανειλημμένα, ότι, πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες, πρέπει να βάζουμε τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο κ. Μελάς και τονίζει ότι η διαχρονική του πορεία δεν έχει καμία σχέση με τις λεχθείσες κακοήθειες και τακτικές και, φυσικά, κατέφυγε, αμέσως μετά τα αναφερόμενα της κυρίας Ξουλίδου, στην κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά, για να γίνει σε βάθος έλεγχος και να αποδοθούν ανάλογες ευθύνες, όπου υπάρχουν.

«Μετά απ΄όλα αυτά πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Κίνημα των ΑΝΕΛ, εκδηλώνοντας την ΠΟΛΙΤΙΚΗ αλλά και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διαμαρτυρία μου και δυσαρέσκειά μου» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μελάς.

Ερωτηθείς ο βουλευτής από δημοσιογράφο αν θα παρίσταται στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει με αντικείμενο τα ζητήματα που ανέκυψαν μετά τις δηλώσει της κ. Ξουλίδου, ως μείζον ζήτημα για το προστασία του κοινοβουλευτικού θεσμού, είπε πως αν του ζητηθεί θα παρίσταται ενώ δεν απέκλεισε να ζητήσει και ο ίδιος την παρουσία του στην Επιτροπή.

ΑΝΕΛ: «Προφάσεις εν αμαρτίαις»

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες τους λόγους που επικαλέστηκε ο Παναγιώτης Μελάς προκειμενου να ανεξαρτητοποιηθεί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουΐκ, «σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος του κινήματος Πάνος Καμμένος δηλώσαμε ότι θα τον στηρίξουμε σε κάθε του νομική ενέργεια εναντίον του Γιώργου Σούκουρη, που τον ενέπλεξε στην υπόθεση απόπειρας χρηματισμού, την οποία και διερευνά η Δικαιοσύνη».

«Όποιος δεν σέβεται ομόφωνες αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και τον αγώνα όλων των στελεχών και μελών του Κινήματος και όποιος δεν τιμά την υπογραφή του με την οποία δεσμευόταν για τις αποφάσεις του Συνεδρίου, δεν έχει θέση στους Ανεξάρτητους Έλληνες», συμπληρώνει ο κ. Κουΐκ.

«Επιπλέον σεβόμαστε πολύ τους εαυτούς μας για να του αντιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς. Είναι προτιμότερο να τους συμπεριλάβει στην αυτοκριτική του.Ας πάει εκεί που θέλει, με μια απόφαση που «βγάζει μάτι», ακόμα και σε πρωτάρηδες πολιτικούς συντάκτες, ότι ήταν προειλημμένη εδώ και καιρό» καταλήγει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ