Απεργία πείνας από Μπουρζούκο- Πολίτη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό

Απεργία πείνας από Μπουρζούκο- Πολίτη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό
|
Eurokinissi

Την έναρξη απεργίας πείνας και από πλευράς τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, αποφάσισαν οι Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί επίσης για τη ληστεία στο Βελβεντό.

Σημειώνεται ότι απεργία πείνας πραγματοποιεί από τις 17/11 και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Μπουρζούκου-Πολίτη, η οποία αναρτήθηκε στο Indymedia.

«Από τις 10/11 ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που βάση των δικών τους νόμων δικαιούται. Όμως ο αγώνας του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποκοπεί απ' τα πολιτικά χαρακτηριστικά που ο ίδιος ο Νίκος έχει θέσει και να νοηθεί ως κάτι λιγότερο απ την ανάγκη που κι εμείς έχουμε, για την συνολική καταστροφή του συστήματος καταπίεσης και εξαθλίωσης που αιώνες τώρα καταδυναστεύει τις ζωές μας.

Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το συνολικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας, την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον οποιουδήποτε και οποιασδήποτε επιχειρεί να αντισταθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την απροκάλυπτη επίθεση στα "παράσιτα" αυτου του οικονομικού συστήματος. Την στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει τις φυλακές τύπου Γ' για να μεταφέρει εκεί τους αναρχικούς / κομμουνιστές αγωνιστές και τους απείθαρχους, ο Νίκος επέλεξε το δρόμο της αντίστασης για άλλη μια φορα, προσπαθώντας να βάλει ένα ανάχωμα για τον ίδιο (αλλά και για όλους εμας κατ' επέκταση) στον ολοένα αυξανόμενο περιορισμό που βιώνει.

Στις 24/11 μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ". Την μεταφορά του εκει συνόδευε και διαβιβαστικό του εισαγγελέα φυλακής που δήλωνε ευθαρσώς πως την ευθύνη για τον Νίκο την έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου, πετώντας έτσι έμμεσα το μπαλάκι της υποχρεωτικής σίτισης στο υγειονομικό προσωπικό. Παρόλα αυτά, είτε το θέλουν, είτε όχι την ευθύνη για ότι πάθει ο Νίκος στην υγεία του την έχουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νικόπουλος και το συμβούλιο της φυλακής.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας απο τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.

"Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μία στοχοπροσήλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα 'πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει"»

Κουράκης: Να παρέμβει ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Να παρέμβει με τον θεσμικό του ρόλο για να αποκατασταθεί η ισονομία και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Νίκου Ρωμανού πριν είναι πολύ αργά» καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Ο Νίκος Ρωμανός, κρατούμενος, απεργός πείνας επί 22 ημέρες, διεκδικεί το δικαίωμά του να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής στην οποία εισήχθη μετά από εξετάσεις. Γνωρίζετε ότι με μια πρωτοφανή εισαγγελική εντολή, της 10ης Νοεμβρίου 2014, η ελληνική δικαιοσύνη αποποιείται την ευθύνη της, που προκύπτει από την άρνηση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό» αναφέρει ο κ. Κουράκης και τονίζει ότι μετά τη βράβευσή του από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και την επιβράβευσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «ακολούθησε η αυτοαναιρετική και εκδικητική άρνηση της Πολιτείας να ασκήσει τον ρόλο της και να νοηματοδοτήσει θετικά το περιεχόμενο της έννοιας του σωφρονισμού. Ο Νίκος Ρωμανός κινδυνεύει να χάσει τη μάχη για τη ζωή, επειδή εξαναγκάζεται, σε συνθήκες κράτησης, να διεκδικήσει με αυτόν τον τρόπο, τη δίκαιη μεταχείρισή του και την πρόσβαση στη μόρφωση».

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι ο χρόνος είναι πλέον πολύτιμος για τη ζωή του κρατουμένου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού και ότι το ζήτημα όπως έχει εξελιχθεί, είναι κατεξοχήν πολιτικό.

Διάβημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεση πραγματοποίησαν επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Βασιλική Κατριβάνου, ενώ παράλληλα οι συντελεστές της Ελληνοφρένειας, ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Τζίμης Πανούσης, στέλνουν ανοιχτή επιστολή υποστήριξης, ζητώντας από την πολιτεία να εφαρμόσει το νόμο.