Νίκος Αναστασιάδης: «Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου»

Νίκος Αναστασιάδης: «Το Μπαρμπαρός μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου»
AP Photo/Francois Walschaerts
AP Photo/Francois Walschaerts
ASSOCIATED PRESS

«Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου» ανέφερε σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την περιπέτεια της υγείας του, επισημαίνοντας ότι νιώθει «όπως νιώθει ο καθένας σε ανάλογη περιπέτεια. Πολύ ανθρώπινα».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στο νοσοκομείο «Όρος Σινά», στο Μανχάταν. Αρχικά, η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου, ο οποίος θεωρείται από τους πρωτοπόρους ερευνητές στη μέθοδο επισκευής της μιτροειδούς βαλβίδας και ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας, που χαρακτηρίζεται ως «ελάχιστα επεμβατική».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έφτασε στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, τον προσωπικό γιατρό του, Σάββα Καδή και τον καρδιοχειρουργό Μαρίνο Σωτηρίου. Αύριο, αναμένεται να φθάσουν στην αμερικανική μεγαλούπολη και οι δυο θυγατέρες του.

Το βράδυ της Κυριακής, δέχτηκε δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και δήλωσε ότι σήμερα στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εξετάσεις και «ευελπιστώ την Τρίτη», όπως είπε, «αν όλα είναι καλά, να χειρουργηθώ». Τόνισε, επίσης, ότι «οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως διορθώνεται (η βαλβίδα) και όλα θα πάνε καλά».

Στο ξενοδοχείο τον επισκέφθηκαν και τρεις Έλληνες γιατροί του νοσοκομείου, στο οποίο θα εγχειριστεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο επεμβατικός καρδιολόγος Γιώργος Ντάγκας, ο χειρούργος Πάνος Μανώλας και η παθολόγος Φλωρεντία Χριστοδουλίδου.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα επισκεφθεί στο νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Δημοφιλή