Κόμμα ιδρύει ο Παναγιώτης Μπαλτάκος. Θα το ονομάσει «Ρίζες»

Κόμμα ιδρύει ο Παναγιώτης Μπαλτάκος. Θα το ονομάσει «Ρίζες»
SOOC

Την πρόθεσή του να ιδρύσει πολιτικό κόμμα γνωστοποίησε σε πρωινή εκπομπή του STAR ο τέως γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το κόμμα θα ονομάζεται «Ρίζες» και ότι θα το δημιουργήσει με τη συμμετοχή στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εκκλησία και την Αστυνομία. Ιδεολογικά θα κινείται στον χώρο της Δεξιάς.

Όπως είπε ο κ. Μπαλτάκος, στο κόμμα θα συμμετέχει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. Κατονόμασε επίσης τον Χρήστο Ζώη ως συμφωνούντα με την κίνηση αυτή.

Ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η ΝΔ «τώρα πια, δεν είναι Δεξιά. Είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα και τώρα που συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ κινείται σε κεντρώες πολιτικές».

Επισήμανε ότι «είναι ανάγκη, το 16,5% που στις ευρωεκλογές ψήφισε κόμματα δεξιά της ΝΔ να μπορέσει να ξαναμαζευτεί. Αν το είχε η ΝΔ αυτό το ποσοστό, θα ήταν αυτοδύναμη στη κυβέρνηση».

Για τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος σχολίασε ότι δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται, λέγοντας ότι «ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω» συμπληρώνοντας ότι «καταλαβαινόμαστε και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω».

Δημοφιλή