ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2014 08:47 EET | Updated 01/12/2014 08:47 EET

Εντοπισμός 22 Σύριων προσφύγων στη Δραπετσώνα

Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Πολλά μικρά παιδιά βρίσκονταν ανάμεσα σε 22 Σύριους πρόσφυγες οι οποίοι εντοπίστηκαν να περιπλανώνται στη Δραπετσώνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από την Κρήτη και «εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους», για να εντοπιστούν τυχαία από τον Ερυθρό Σταυρό.

«Αρχικά ο Δήμος παρενέβη για την μεταφορά τους στην Κόρινθο, ωστόσο πρόσφυγες και οδηγός λεωφορείου προσήχθησαν στο Αλλοδαπών, απ' όπου αφέθησαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση δική μας. Στη συνέχεια, αφού έφτασαν στην Κόρινθο δεν έγιναν αποδεκτοί και ξαναγύρισαν στο λιμάνι του Πειραιά. Τελικά καταφέραμε μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΟΛΠ, κ. Ανωμερίτη, να περάσουν τη νύχτα σε χώρο του ΟΛΠ με βασική υποδομή θέρμανσης και υγιεινής».

Ο δήμαρχος κάνει λόγο για «ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε πρόσφυγες», την οποία χαρακτηρίζει «τουλάχιστον εξοργιστική».

«Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που ζητάνε είναι ένα προσωρινό κατάλυμα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσουν να πάνε στην Ευρώπη. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα και να τους εγκαταλείπει στα πεζοδρόμια. Είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση προσωρινής περίθαλψης και να ικανοποιηθεί το αίτημα τους» κατέληξε ο δήμαρχος.