ΔΙΕΘΝΕΣ
02/12/2014 14:16 EET

Ο Στήβεν Χώκινγκ προειδοποιεί: η Τεχνητή Νοημοσύνη θα εξαφανίσει την Ανθρωπότητα

ASSOCIATED PRESS
British physicist, Professor Stephen Hawking speaks during the Opening Ceremony for the 2012 Paralympics in London, Wednesday Aug. 29, 2012. (AP Photo/Matt Dunham)

Ο καθηγητής Στήβεν Χώκινγκ, ένας από τους διαπρεπείς επιστήμονες της Βρετανίας, δήλωσε ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία σκεπτόμενων μηχανών αποτελεί απειλή για την ίδια την ύπαρξή μας.

Ο ίδιος δήλωσε στο BBC: «Η ανάπτυξη της πλήρους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».

Η προειδοποίησή του ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την αναμόρφωση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί για να μιλήσει, και η οποία περιλαμβάνει μια βασική μορφή Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο θεωρητικός φυσικός, ο οποίος πάσχει από τη νόσο των κινητικών νευρώνων «Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS)», χρησιμοποιεί για να μιλήσει ένα νέο σύστημα που αναπτύχθηκε από την Intel. Εμπειρογνώμονες της μηχανικής μάθησης από τη βρετανική εταιρεία Swiftkey συμμετείχαν επίσης στη δημιουργία του. Η τεχνολογία τους, μαθαίνει πώς σκέφτεται ο καθηγητής και προτείνει τα λόγια που ίσως θα ήθελε να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια.

Ο καθηγητής Χώκινγκ λέει ότι οι μορφές τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα έχουν ήδη αποδειχθεί πολύ χρήσιμες, αλλά φοβάται μήπως δημιουργηθεί κάτι που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον άνθρωπο.

πηγή: BBC

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post