Επιστολή Ρωμανού: «Δεν κάνω πίσω. Εμπόριο ελπίδας πουλά ο ΣΥΡΙΖΑ»

Επιστολή Ρωμανού: «Δεν κάνω πίσω. Εμπόριο ελπίδας πουλά ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο Νίκος Ρωμανός, διαμέσου του δικηγόρου του, επανήλθε με νέα -εμπρηστική- δημόσια επιστολή, μέσω της οποίας δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για εμπόριο ελπίδας και απευθυνθεί κάλεσμα προς τους αλληλέγγυους να κατέβουν στους δρόμους στις 6 του Δεκέμβρη, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στο τέλος της επιστολής του: «Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού».

Ο Νίκος Ρωμανός ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει, τονίζοντας: «Προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως τον θάνατο». «Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγορεί τον ειδικό εφέτη ανακριτή, ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την απεργία πείνας, «έχει πάρει σαφείς πολιτικές εντολές από τους πολιτικούς του προϊσταμένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Όσο για την πρόταση για την παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης, αντί αδειών, επισημαίνει ότι είναι πρόταση που «δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους».

Δημοφιλή