Τεχνική παράταση του μνημονίου «βλέπει» το EuroWoking Group

Τεχνική παράταση του μνημονίου «βλέπει» το EuroWoking Group
PromesaArtStudio via Getty Images

Θέμα “τεχνικής” παράτασης του μνημονίου έθεσε το EuroWorking Group εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων ώστε να ληφθεί η απόφαση για την παροχή προληπτική γραμμή πίστωσης, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί και στο Eurogroup της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι “στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης. Δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων ίσως απαιτηθεί μια βραχυχρόνια «τεχνική» παράταση”.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημείωναν ότι στη συνεδρίαση του EuroWorking Group δεν υπήρξε έγγραφη πρόταση για 6μηνη παράταση του μνημονίου, ωστόσο υπήρξαν χώρες που ζήτησαν το πρόγραμμα να παραταθεί για αρκετό διάστημα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η θέση της Ελλάδας είναι ότι η τεχνική παράταση δεν μπορεί να διαρκέσει παραπάνω από μερικές εβδομάδες.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι “στη σημερινή συζήτηση στο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες αναγνωρίστηκε η περαιτέρω σύγκλιση των τελευταίων ημερών στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και διατυπώθηκε η έντονη προτροπή του οργάνου να υπάρξει συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου”.

Δημοφιλή