ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/12/2014 11:58 EET | Updated 04/12/2014 11:58 EET

Τι συζήτησαν Παπούλιας και Μεϊμαράκης

eurokinissi

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συνάντησε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. “Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά και με μια τρόικα που φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που όλοι θέλουμε και που πιστεύουμε και που αγωνιστήκαμε για να μπούμε”, δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζοντας την περίοδο που συζητείται ο προϋπολογισμός “περίοδο με αρκετή ομίχλη” έκρινε ότι η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό θα ολοκληρωθεί χωρίς εκπλήξεις και συμπλήρωσε ότι “σημασία έχει ότι αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια, θα εκτελεστεί και ότι η τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της (...) και μας ζητούσε μάλιστα μέτρα, τα οποία αν είχαμε πάρει είναι σίγουρο ότι δεν θα είχαμε μπει στην ανάπτυξη”.

Σχετικά με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε συναινετικά ενώ ο κ. Παπούλιας συμφωνώντας είπε ότι πρόκειται για “μια περίοδο που, όπως είπατε, έχει πολλή ομίχλη” και ευχήθηκε να ξεδιαλύνει και να έχουμε έναν αίθριο καιρό”.