ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/12/2014 15:23 EET | Updated 04/12/2014 16:27 EET

Υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ

eurokinissi

Υπό κατάληψη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων, από ομάδα ατόμων οι οποίοι αρνούνται να βγουν από το κτίριο.

Η κατάληψη εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτιρίου.

Συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πληροφορήθηκαν την κατάληψη ενώ η συνεδρίαση της συγκεκριμένης παράταξης ήταν σε εξέλιξη και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημέρωση για τα αιτήματα των καταληψιών και τους λόγους της κατάληψης. Τα ίδια στελέχη ανέφεραν, επίσης, ότι δεν υπήρξε εμπλοκή με τη φρουρά του κτιρίου ούτε έχουν αναφερθεί φθορές.

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη τελεί ο κινηματογράφος “Ολύμπιον”

Σε κατάληψη του κινηματογράφου “Ολύμπιον”, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν, από το μεσημέρι, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Υπό κατάληψη τελεί, επίσης από χθες, το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.

Πάτρα: Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών

Στην ανακατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, προχώρησαν σήμερα ομάδες αντιεξουσιαστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό που γινόταν σήμερα το μεσημέρι έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος, κάποιοι κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο και να μπουν μέσα στο κτίριο. Ας σημειωθεί ότι στις αρχές του Αυγούστου του 2013, έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας είχε εκκενωθεί το κτίριο του πρώην παραρτήματος, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, για αρκετά χρόνια