ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/12/2014 08:05 EET | Updated 04/12/2014 08:05 EET

Έρευνες σχετικά με την υπόθεση του «πλοίου φαντάσματος» στη Ζάκυνθο

ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένο να γίνει η ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου AMARΑNTHUS, από το λιμανάκι στο Πόρτο Βρώμη προς το λιμάνι της Ζακύνθου, όπου θα δεθεί και θα καταμετρηθεί το φορτίο με λαθραία τσιγάρα που υπάρχουν στα αμπάρια του.

Η δαπάνη για την επιχείρηση θα καλυφθεί από χορηγίες γνωστών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ζάκυνθο, καθώς ο δήμος δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την εταιρεία στην οποία ανήκει, όπως επίσης, δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο για τα δύο ονόματα του πλοίου (AMARΑNTHUS και Isik).

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος, σημαίας Παλάου, είχε εντοπιστεί ακινητοποιημένο στις αρχές της εβδομάδας από σκάφη του Λιμενικού στον κολπίσκο Αναφωνήτριας Πόρτο Βρώμη, στις δυτικές ακτές του νησιού. Στελέχη του Λιμενικού ερεύνησαν το πλοίο, που ήταν δεμένο στον υποτυπωδώς στον προβλήτα, εντοπίζοντας ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, χωρίς ωστόσο να βρεθούν μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο βρέθηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρεται εκτός από το όνομα «AMARANTHUS» και ένα δεύτερο όνομα για το πλοίο, το «ISIK 2» με σημαία Μολδαβίας. Το ίδιο όνομα ήταν εμφανές και πάνω στο πλοίο αν και υποτυπωδώς είχε σβηστεί. Ακόμη, βρέθηκαν λίστες με τα ονόματα των μελών του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής και ακολούθως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ