Ανέφικτες οι προτάσεις Αθανασίου για τον Ρωμανό επιμένει ο Πρόδρος του ΤΕΙ Αθήνας

Ανέφικτες οι προτάσεις Αθανασίου για τον Ρωμανό επιμένει ο Πρόδρος του ΤΕΙ Αθήνας
Eurokinissi

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το κτίριο Κεντρικής Διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας, με τους φοιτητές να ζητούν να βρεθεί λύση στο θέμα του Νίκου Ρωμανού.

Βρισκόμαστε κάτω από φοβερή πίεση δηλώνει στη HuffPost Greece, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Μιχάλης Μπρατάκος: «από τη μία οι φοιτητές που κατέλαβαν το κτίριο σε συνθήκες μεγάλης έντασης και από την άλλη η κυβέρνηση που μας πετάει την ευθύνη. Ας αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Δεν μπορούμε εμείς να αλλάξουμε τον κανονισμό των πανεπιστημίων. Τα εργαστήρια απαιτούν φυσική παρουσία».

Μιχάλης Μπρατάκος- Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας: «Να σταματήσουν επιτέλους να πετάνε σ' εμάς την ευθύνη. Ας αποφασίσει η πολιτεία αν ο Ρωμανός θα έρχεται στα εργαστήρια μόνος του ή με αστυνομική παρουσία. Ο κανονισμός του πανεπιστημίου απαιτεί εργαστηριακά μαθήματα για τα οποία πρέπει να υπάρχει φυσική παρουσία. Τηλεδιάσκεψη μπορεί να γίνει μόνο για τα θεωρητικά μαθήματα, αν δοθεί η κατάλληλη τεχνική υποστήριξη, αλλά έτσι κι αλλιώς η παρακολούθηση τους δεν είναι υποχρεωτική. Επίσης μπορούμε να δούμε την πιθανότητα να μεταβαίνει ένας καθηγητής στις φυλακές για τις εξετάσεις και μόνο. Όχι για να μεταφέρει τα εργαστήρια στις φυλακές».

Στη χθεσινή του συνέντευξη τύπου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, προανήγγειλε ρύθμιση

  • επέμεινε στη λύση της παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως, στο πρότυπο του ανοικτού πανεπιστημίου
  • πρότεινε την αλλαγή των εργαστηριακών μαθημάτων του Νίκου Ρωμανού με εργασίες
  • και δήλωσε ότι θα βρεθεί τρόπος να γίνονται οι εξετάσεις μέσα στη φυλακή

Χαράλαμπος Αθανασίου- Υπουργός Δικαιοσύνης: «Βεβαίως, κρατούμενοι με αυτήν την ιδιότητα θα πρέπει να τελειώνουν τις σπουδές τους, γι αυτό θα καταθέσουμε ρύθμιση, όταν επιστρέψει από την Κίνα ο συναρμόδιος υπουργός κ. Λοβέρδος, για παρακολούθηση μαθημάτων δι αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως στα πρότυπα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Θα εξασφαλιστούν όλες οι υποδομές, ο φοιτητής-κρατούμενος θα διαβάζει στη φυλακή και θα δίνει εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης, αν έχει απορίες θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά, ή διά ζώσης, και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του. Τα δύο εργαστήρια που έχει στο τρέχον εξάμηνο, μπορούν να αντικατασταθούν με εργασίες που θα κάνει μέσα στις φυλακές. Όσον αφορά το μάθημα της Πληροφορικής, θα του δοθεί, όπως σε όλους τους φοιτητές, δωρεάν ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα εγχειρίδια και θα εκπαιδευτεί»

Δεν γνωρίζουμε αν είχε προηγηθεί συννενόηση του Χαράλαμπου Αθανασίου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, γιατί ο Υπουργός Παιδείας λείπει σε ταξίδι στην Κίνα. Ο χρόνος πάντως τρέχει.

Σχετικά άρθρα:

Δημοφιλή