Νέες δηλώσεις Αθανασίου κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων

Νέες δηλώσεις Αθανασίου κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων
Sooc

Eπιμένει στη θέση του κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Με νέες του δηλώσεις σήμερα, Πέμπτη στο Σκάι, ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε ξανά κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομοθετηθεί ο γάμος χωρίς ωστόσο να επαναλάβει τη δήλωση που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ότι «ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι κόντρα στη φύση του ανθρώπου» .

«Ήμουν ξεκάθαρος. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, αυτό πιστεύω. Αυτή τη φιλοσοφία θα εισηγηθώ στην κυβέρνηση και η Βουλή θα αποφασίσει» είπε, χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης διόρθωσε την προηγούμενη δήλωσή του με την οποία ισχυρίστηκε ότι «η Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαγορεύει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών». Τόνισε μάλιστα ότι «έκανα εκ παραδρομής ένα λάθος στο ρήμα που χρησιμοποίησα για τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν ισχύει ότι το απαγορεύει, αλλά ότι δεν το προβλέπει. Μιλά για γάμο μεταξύ γυναίκας και άντρα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο θέμα για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια επανέλαβε ότι αυτό θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος οι συνέπειες.

Δημοφιλή