ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/12/2014 05:22 EET | Updated 04/12/2014 05:22 EET

Ηλικιωμένοι στο στόχαστρο ληστών

ASSOCIATED PRESS
Two elderly men help one another on a sidewalk outside a bookstore in central Athens, Monday, June 2, 2014. Greece is facing renewed international pressure to press ahead with long-term cost-cutting measures, despite meeting key targets set by bailout lenders for austerity measures that have caused widespread hardship in the troubled eurozone member. The writing on the wall reads “I hope for nothing. I fear nothing. I am free”, from the epitaph on the grave of Nikos Kazantzakis, the renowned Greek novelist and author of ‘Zorba the Greek’ (AP Photo/Dimitris Messinis)

Στο στόχαστρο βίαιων ληστών μπήκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ηλικιωμένοι στη Σαλαμίνα, στο Γαλάτσι και τα Πατήσια. Σε τρία διαφορετικά περιστατικά τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις άνθρωποι.

Στη Σαλαμίνα τέσσερις ληστές εισέβαλλαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στην οικία 76χρονου και με την απειλή όπλων, αφού τον τραυμάτισαν στο κεφάλι, τον ακινητοποίησαν και του απέσπασαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Το θύμα μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο Νοσοκομείο, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στο Γαλάτσι δύο κακοποιοί εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα ιδιοκτησίας 84χρονου και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο του απέσπασαν μετρητά και χρυσαφικά.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ένας 76χρονος πεζός δέχθηκε επίθεση την ώρα που περπατούσε στα Πατήσια από δύο ληστές που τον έριξαν στο έδαφος για να του πάρουν τα λιγοστά χρήματα που είχε πάνω του. Και σε αυτή την περίπτωση το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο.