ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/12/2014 11:02 EET | Updated 04/12/2014 11:02 EET

Κικίλιας: Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες προκλήσεις τις επόμενες ημέρες

Sooc

Έκκληση στα πολιτικά κόμματα, στους κοινωνικούς φορείς και στους πολίτες για συνεισφορά στη διαχείριση των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα το κράτος, απευθύνει σε μήνυμά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας κάνει αναφορά στην ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα και στην ανάγκη για ψυχραιμία. «Τις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντα στο ίδιο πλαίσιο διαχείρισης αυτής της πραγματικότητας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες προκλήσεις, που ξεκινούν με την ψήφιση του νέου Προϋπολογισμού, που θα εφαρμοστεί την πρώτη χρονιά εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, την ημέρα μνήμης του θανάτου ενός παιδιού, αλλά και των τραγικών και ανυπολόγιστων καταστροφών που ακολούθησαν στην Αθήνα, όπως και την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού και υπουργών της γείτονος χώρας», δηλώνει ο κ. Κικίλιας.

Και προσθέτει: «Συναισθανόμενος πλήρως τις ευθύνες όλων μας, καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και πάνω από όλα τους πολίτες- ανεξαρτήτως διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων- να κατανοήσουμε την κρισιμότητα, αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών των στιγμών και να λειτουργήσουμε με μοναδικό μας οδηγό το ουσιαστικό συμφέρον του τόπου και το τι προστάζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα για μία ευνομούμενη Δημοκρατία».