ΔΙΕΘΝΕΣ
04/12/2014 04:43 EET | Updated 04/12/2014 05:16 EET

Ομηρος της Αλ Κάιντα αγγλοαμερικανός φωτορεπόρτερ. Νέο βίντεο

Η Αλ-Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa) απειλεί σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα να εκτελέσει αμερικανό όμηρο, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Ο Λουκ Σόμερς, αμερικανός φωτο-ρεπόρτερ βρετανικής καταγωγής, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2014, απήχθη στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά τον Σεπτέμβριο 2013.

Στο βίντεο ο όμηρος δηλώνει τα στοιχεία της ταυτότητας του και απευθύνει έκκληση για βοήθεια:

«Ονομάζομαι Λουκ Σόμερς. Είμαι 33 ετών, γεννήθηκα στην Αγγλία αλλά έχω αμερικανική υπηκοότητα. Με απήγαγαν πριν από ένα χρόνο στην Σανάα. Αν μπορείτε, όπως μπορείτε βοηθείστε με. Είμαι σίγουρος ότι κινδυνεύει η ζωή μου. Αν μπορεί να γίνει κάτι, κάντε το»

Στο ίδιο βίντεο, ο Νάσερ μπεν Αλι αλ-Ανσι της Aqpa απειλεί να εκτελέσει τον όμηρο στις επόμενες τρεις ημέρες μετά την ανάρτηση του μηνύματος, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της οργάνωσης. Δεν γνωστοποιεί ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις, όμως δηλώνει ότι η Ουάσινγκτον τις γνωρίζει.

"Διαφορετικά, ο αμερικανός όμηρος που κρατούμε θα έχει μία αναπόφευκτη τύχη", λέει.

Η Υεμένη, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της αλ Κάιντα επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να διεξάγει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο έδαφός της κατά της εξτρεμιστικής ένοπλης οργάνωσης.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Aqpa είναι η πλέον επικίνδυνη πτέυργα της Αλ-Κάιντα.