ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/12/2014 08:53 EET | Updated 04/12/2014 08:53 EET

Σοβαρά προβλήματα λόγω βροχοπτώσεων στον Έβρο- αγνοείται αστυνομικός

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου καταγράφονται στον νομό Έβρου, ενώ αγνοείται 49χρονος αστυνομικός ο οποίος ήταν με τη βάρκα του στις εκβολές του ποταμού.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας και του λιμενικού για τον εντοπισμό του, καθώς αγνοείται από χθες.

Οικείοι του 49χρονου ενημέρωσαν χθες το βράδυ την αστυνομία, όταν δεν κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν μεγάλο όγκο νερού που «κατέβαζε» το ποτάμι, εντείνοντας την ανησυχία τους. Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα του ποταμού, ενώ μέχρι στιγμής έχει βρεθεί η βάρκα του.

Στο χωριό Ελιά πλημμύρισαν 30 σπίτια και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απάντληση υδάτων, αλλά και για τον απεγκλωβισμό μίας ηλικιωμένης γυναίκας που δεν μπορούσε να βγει έξω από το σπίτι της, ενώ στο χωριό Αβδέλλα πλημμύρισαν δύο σπίτια, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων προβλήματα παρατηρούνται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας όπου -κατά περιπτώσεις- τα νερά έχουν υπερκαλύψει το οδόστρωμα στον άξονα Ελληνοχώρι – Μεταξάδες.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε και σε μονάδα εκτροφής περίπου 500 προβάτων στην περιοχή της Καρωτής, όπου παρά τις προσπάθειες, μόνο 140 πρόβατα κατάφεραν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από τη μονάδα και τα υπόλοιπα παραμένουν εγκλωβισμένα, καθώς η πρόσβαση στο χώρο είναι αδύνατη εξαιτίας της κάλυψης του δρόμου από τα νερά.

Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφεται απότομη αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου στο ύψος του Ορμενίου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Όπως ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς, εκτιμάται ότι ποσότητες που ξεπερνούν τα 900 κυβικά το δευτερόλεπτο διοχετεύονται στην ελληνική κοίτη του ποταμού, με συνέπεια την αύξηση της στάθμης των υδάτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένουν σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τη «συμπεριφορά» του ποταμού.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ