ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/12/2014 13:45 EET | Updated 05/12/2014 13:46 EET

Λαγκάρντ: Οι προοπτικές της ευρωζώνης είναι αβέβαιες

PAUL J. RICHARDS via Getty Images
International Montary Fund(IMF) Managing Director Christine Lagarde listens as former Chairman of the US Federal Reserve Board Alan Greenspan(nearby) delivers the keynote speech at the IMF Statistical Forum/Statistics for Policy Making, November 18, 2014 inside the IMF headquarters in Washington, DC. AFP PHOTO /Paul J. Richards (Photo credit should read PAUL J. RICHARDS/AFP/Getty Images)

«Οι προοπτικές της ευρωζώνης είναι αβέβαιες» υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε σημερινή ομιλία της στο Σαντιάγο της Χιλής, με θέμα «Προκλήσεις για την εξασφάλιση της ανάπτυξης και της κοινής ευημερίας στη Λατινική Αμερική».

Αναφερόμενη στη γενικότερη παγκόσμια οικονομική κατάσταση, τόνισε ότι «τα οικονομικά και κοινωνικά επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά, αλλά ο δρόμος φαίνεται όλο και πιο ανώμαλος», προσθέτοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να είναι σταθερά στην πορεία προς την ανάκαμψη, αλλά οι προοπτικές της ευρωζώνης είναι αβέβαιες και οι προοπτικές για την Κίνα έχουν παγώσει».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ διατύπωσε την άποψη ότι «συνολικά, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο να κολλήσει σε αυτό που έχω αποκαλέσει "νέα μέτρια" κακή ανάπτυξη και ελλιπή δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε μια νέα δυναμική πολιτική».

Για τη Λατινική Αμερική ανέφερε ότι αντιμετωπίζει «πολυάριθμες προκλήσεις» και ότι η «πρόσφατη στροφή» των μακροοικονομικών συνθηκών θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση, προσθέτοντας επίσης ότι «σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να ενισχυθεί η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, ισορροπημένη και βιώσιμη». Απευθυνόμενη στις ηγεσίας και στους λαούς της Λατινικής Αμερικής είπε ότι «το ΔΝΤ εργάζεται σκληρά για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο αυτό».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post