ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/12/2014 02:44 EET

Ιαπωνία:Συνελήφθη ξανά η καλλιτέχνιδα που αντί για χέρια χρησιμοποιεί το αιδοίο της (ΦΩΤΟ)

YOSHIKAZU TSUNO via Getty Images
Japanese artist Megumi Igarashi, who calls herself Rokude Nashiko, shows a small mascot shaped like a vagina 'Manko-chan' at a news conference in Tokyo on July 24, 2014. Igarashi, who has created genital-inspired artworks and was arrested on obscenity charges last week, was released from police custody on July 18, a case which supporters said was an attack on free expression. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO (Photo credit should read YOSHIKAZU TSUNO/AFP/Getty Images)

Μεγάλη αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε στην Ιαπωνία μετά τη σύλληψη της Megumi Igarashi που κάνει... τέχνη χρησιμοποιώντας τον κόλπο της.

Η αρτίστα που εδρεύει στο Τόκυο συνελήφθη γιατί έστειλε δεδομένα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εκτυπωτή 3D για αναπαραγωγή των έργων της. Οι αποδέκτες των δεδομένων είχαν ήδη πληρώσει για να τα λάβουν θέλοντας να δημιουργήσουν και εκείνοι το δικό τους κανό με σχήμα αιδοίου.

Η σύλληψη έγινε πρωτοσέλιδο στα Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης και άρχισαν οι συζητήσεις σχετικά με με τους νόμους περι αισχρολογίας.

Ένας αστυνομικός δήλωσε στο πρακτορείο AFP πως η κοπέλα συνελήφθη με την αιτιολογία πως έδωσε δεδομένα που δημιουργούν «ένα άσεμνο σχήμα».

Η ίδια στην ιστοσελίδα της αναφέρει πως έφτιαξε αρκετά έργα τέχνης με βάση το σχήμα των γεννητικών της οργάνων χρησιμοποιώντας καλούπι από σιλικόνη, σε μία προσπάθεια να γίνουν τα αιδοία πιο καθημερινά και pop. «Το αιδοίο είναι ταμπού στην ιαπωνική κοινωνία και θεωρείται άσεμνο, ενώ τα πέη είναι εξαιρετικά δημοφιλή».

Φεστιβαλ στην Ιαπωνία

«Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την απόφαση της αστυνομίας πως τα δεδομένα είναι άσεμνα. Για μένα, ο κόλπος μου είναι σαν τα χέρια και τα πόδια μου. Δεν είναι κάτι άσεμνο».

πηγή: Guardian

Sponsoed Post