Κλείνει το Μετρό: Τα μετρα για το καυτό τριήμερο των διαδηλώσεων

Κλείνει το Μετρό: Οι διαδηλώσεις του τριήμερου και τα μέτρα
Sooc

Με εντολή της αστυνομίας, από τις 13:00 την Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στον Ευαγγελισμό, το Μέγαρο Μουσικής και την Κατεχάκη.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. το «καυτό» τριήμερο που ξεκινά από την Παρασκευή με την επίσημη επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και συνεχίζεται το Σάββατο με τις συγκεντρώσεις - πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τη Κυριακή, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Η αστυνομική δύναμη της Αττικής από τη Παρασκευή θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή ενώ ήδη έχει εκδοθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων και πορειών από τις 06.00 της Παρασκευής έως τις 15.00 του Σαββάτου με το αιτιολογικό της επίσκεψης του τούρκου Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν τίθεται θέμα μετακίνησης των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στο Σύνταγμα.

Εν τω μεταξύ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 17.00 της Παρασκευής έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Επίσης στις 12.00 του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώσεις για την επέτειο του θανάτου του Α. Γρηγορόπουλου στον απόηχο των εξελίξεων για την υπόθεση του στενού φίλου του Ν. Ρωμανού. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Όπως έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση που η κινητοποίηση για τον Α.Γρηγορόπουλο γίνει τις ώρες που ισχύουν τα μέτρα της απαγόρευσης τότε δεν θα επιτραπεί να γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν επίσης πως στα μέτρα ασφαλείας θα διατεθούν 7.000 - 8.000 αστυνομικοί με στόχο να γίνουν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες το Σάββατο απρόσκοπτα και χωρίς επεισόδια. Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας που θα γίνουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Ακόμη την Κυριακή σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Αστυνομία για το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 17.00 από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Συντάγματος για τον προϋπολογισμό.

Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, από τις 10 το πρωί θα ισχύουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Πιο ειδικά, από τις 10 π.μ. θα υπάρξουν σταδιακές παρεμβάσεις (διακοπές - εκτροπές) στην κυκλοφορία στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, πλατεία Δημοκρατίας, πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ' Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κων. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επίσης, από τις 5 π.μ. δεν θα επιτρέπονται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους εξής δρόμους: Εθν. Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Εθν. Αμύνης μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ. Δραγούμη), Γ' Σεπτεμβρίου (από Αγ. Δημητρίου μέχρι Γρ. Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Δ. Γούναρη μέχρι Εθν. Αμύνης), Βασ. Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Καρόλου Ντηλ), Καρόλου Ντηλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ. Ηρακλείου), Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Κων. Καραμανλή (από Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι Καυταντζόγλου), καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

Η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Αγγελάκη θα απαγορεύονται από σήμερα (4 το απόγευμα).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τροχαίας, σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα διευκολύνουν τους οδηγούς, ενώ η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους πολίτες προς αποφυγή ταλαιπωρίας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με τα αυτοκίνητά τους προς το κέντρο στις απολύτως απαραίτητες, να συνεργάζονται με τους τροχονόμους και να απομακρύνουν έγκαιρα τα σταθμευμένα οχήματα από τους δρόμους, όπου απαγορεύεται η στάθμευση.

Δημοφιλή