Νέα «βέλη» Βενιζέλου κατά Παπανδρέου

Νέα «βέλη» Βενιζέλου κατά Παπανδρέου
|
eurokinissi

Νέες αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στη κομματική εκδήλωση της Δημοκρατικής Παράταξης, ο κ Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι «Λίγοι άνθρωποι, ακόμη και ένας άνθρωπος, αρκεί για να αδικήσει τη δουλειά πολλών άλλων και δυστυχώς υπάρχει μια ευκολία που κάνει κάποιους να ασεβούν απέναντι στην ιστορία, αλλά και το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «Είναι κρίμα αυτή η ηρωική προσπάθεια των βουλευτών μας, άλλων στελεχών μας επί τόσα χρόνια να κρύβεται επειδή στη δημοσιότητα κυριαρχούν κάποιες άλλες απόψεις, κάποιες άλλες δήθεν πρωτοβουλίες».

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να μειώσει το μέγεθος της παρέμβασης Παπανδρέου λέγοντας ότι ο ίδιος έχει άλλα πιο σοβαρά πράγματα να κάνει:

«Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όλα τα πράγματα είναι ακόμη πάρα πολύ νωπά για να τα σχολιάσουμε. Δεν χρειάζεται. Ο καθένας μπορεί να τα σχολιάσει από μόνος του. Θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν μιλώ για τα θέματα αυτά. Και δεν μιλώ, φίλες και φίλοι, για έναν πάρα πολύ απλό λόγο: γιατί έχω άλλες προτεραιότητες. Άλλες προτεραιότητες σε σχέση με τη χώρα, σε σχέση με την οικονομία, σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που κάνουμε με τους εταίρους και την τρόικα, σε σχέση με την εξωτερική πολιτική (υποδεχόμαστε σήμερα τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, τον Υπουργό Εξωτερικών ένα μεγάλο κλιμάκιο υπουργών».

Ο κ. Βενιζέλος προέτρεψε τους συμμετέχοντας στο εγχείρημα να κλείσουν τα "αυτιά" τους στους διαφωνούντες, βαθαίνοντας το χάσμα που τέμνει κάθετα το ΠΑΣΟΚ: «Προχωράμε με όσους είναι αποφασισμένοι, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται και θα συνεχίζεταιχωρίς καμία κόπωση και χωρίς καμία έκπτωση με όλους, χωρίς καμία εξαίρεση»

Πανελλαδική εξόρμηση από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Πανελλαδική εξόρμηση με τη διοργάνωση ανοικτών θεματικών εκδηλώσεων από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου στις οποίες ομιλητές θα είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, στελέχη που συμμετέχουν στην επιτροπή προγράμματος αλλά και στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς αποφάσισε σήμερα σε συνεδρίαση της η Συντονιστική Γραμματεία που έχει την ευθύνη για τη διενέργεια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιεί ανοικτός και ουσιαστικός διάλογος με τους πολίτες για την διαμόρφωση των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων εν όψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που θα λάβει χώρα στα τέλη Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Κάραβελ δυο θεματικές εκδηλώσεις:

1- Οι Αλλαγές και οι Μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και στην Αυτοδιοίκηση,

στις 12:00 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ελλάδα

2- Άνοιγμα της διαδικασίας διαμόρφωσης των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης,

στις 18.00 το απόγευμα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων στελεχών που θα συγκροτήσουν τις 70 θεματικές ομάδες.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα της οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης με την συγκρότηση 54 (σε σύνολο 61) Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου ( ΝΟΕΣ ) ποσοστό περίπου 88%.

Οι διαδικασίες ανασυγκρότησης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς ακόμη και στις λιγοστές περιοχές όπου Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ είχαν αρνητική στάση, κάτι που όπως διαπιστώνεται δεν γίνεται αποδεκτό από την πλειοψηφία των στελεχών του κινήματος στις συγκεκριμένες περιοχές, που στηρίζουν το εγχείρημα του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.