Σαμαράς σε Νταβούτογλου: Το κυπριακό «κλειδί» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σαμαράς σε Νταβούτογλου: Το κυπριακό «κλειδί» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
sooc

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του ο οποίος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνομιλία των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου δύο ώρες και οι δύο άνδρες, Αντώνης Σαμαράς και Αχμέτ Νταβούτογλου επικεντρώθηκαν σε όλο το φάσμα των ελληνο-τουρκικών, παρουσία και των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών «ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κυπριακό που αποτελεί και το κλειδί για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, ενώ επιβεβαιώθηκαν τα σημεία σύγκλισης που είχαν αναπτύξει οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Άγκυρα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συζητήθηκε και η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα ο κ.Νταβούτογλου είχε περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια τον οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε να επισκεφθεί την Άγκυρα. Σημειώνεται πως ο κ.Παπούλιας επεσήμανε στον καλεσμένο του, την ανάγκη τήρησης των Κανόνων Διεθνούς Δικαίου στο πλαίσιο καλής γειτονίας των δύο χωρών.

Δημοφιλή