Μπουτάρης: Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το Καλάσνικοφ;

Μπουτάρης: Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το Καλάσνικοφ;
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi

Πάνω στο θέμα του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει, την απεργία πείνας του και τα επεισόδια στο περιθώριο της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

΄Όπως μεταδίδει το thestival.gr, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι συνδέεται μια επέτειος για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με επεισόδια, καταστροφές και διάλυση της αγοράς». «Είναι Σάββατο, έχουμε μπει σε εορταστική περίοδο και το κέντρο είναι διαλυμένο. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα. Είναι τελείως απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, δεν είναι αυτός τρόπος να τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου» σημείωσε.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι θα μπορούσε να γίνει μια εκδήλωση στο ΑΠΘ για να τιμηθεί η μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου αλλά και για να υποστηριχθεί το αίτημα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει. Σε ότι αφορά την απεργία πείνας στην οποία έχει προχωρήσει ο Ρωμανός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολίασε: «Δεν είναι λογικό αυτό. Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ;» διερωτήθηκε ο Γ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα».

Δημοφιλή