Εστάλη τελικά το νέο e-mail στην τρόικα

Εστάλη τελικά το νέο e-mail στην τρόικα
Sooc

Στους υπολογιστές των δανειστών βρίσκεται ακόμα ένα e-mail με τις θέσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Σύμφωνα με πληροφορίες το e-mail «έφυγε» από το υπουργείο Οικονομικών αργά το βράδυ της Παρασκευής και περιλαμβάνει νέα στοιχεία ώστε να πειστούν οι δανειστές ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα μέτρα, πέραν αυτών που έχει προτείνει ήδη η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το e-mail είναι έτοιμο από την Πέμπτη, ωστόσο η «εμπλοκή» στις διαπραγματεύσεις οδήγησε την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί εάν υπάρχει λόγος να στείλει περισσότερα στοιχεία στην τρόικα ή να περιμένει να καταθέσει τις απόψεις της κατά τη διάρκεια του Eurogroup της Δευτέρας.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις 8 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις να υποβάλλει αίτημα παράτασης του υφιστάμενου μνημονίου.

Από την κυβέρνηση επιμένουν ότι εάν τελικά χρειαστεί παράταση αυτή θα είναι τεχνικού χαρακτήρα και θα έχει διάρκεια μερικών εβδομάδων. Αντίθετα ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων εταίρων πιέζει για παράταση διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών, ώστε να υπάρχουν χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και τη συμφωνία για τη νέα προληπτική γραμμή χρηματοδότησης.

Δημοφιλή