Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου που έκαψε την Ελλάδα

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου που έκαψε την Ελλάδα
eurokinissi

06 Δεκεμβρίου 2008. Νεκρός στις 21:30 το βράδυ πέφτει από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος. Ο θάνατος του Γρηγορόπουλου είναι ακαριαίος. Δίπλα του στέκεται ο φίλος του Νίκος Ρωμανός. Ο Γρηγορόπουλος μεταφέρεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Η είδηση της δολοφονίας του συγκλονίζει τη χώρα και κάνει τον γύρο του κόσμου. Εντός της επόμενης ώρας η Αθήνα παίρνει φωτιά με τα πρώτα οδοφράγματα να στήνονται στην πρωτεύουσα. Το σκηνικό με τις αναταραχές, τις συγκρούσεις συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες και σε πόλεις όλης της Ελλάδας.

Μαθητές και φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βίας. Στραμμένη είναι η προσοχή όλων των διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα. Δεκάδες οι εμπρηστικές επιθέσεις και οδομαχίες με το κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει.

Δημοφιλή