«Κόντρα» Γεωργιάδη – Λαφαζάνη λόγω Ρωμανού

«Κόντρα» Γεωργιάδη – Λαφαζάνη λόγω Ρωμανού
Eurokinissi

Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί έλαβαν χώρα στη Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Άδωνι Γεωργιάδη και Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2015.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για κάποια σκοτεινά κέντρα που αναζητούν την ανωμαλία και θέλουν τον 21χρονο νεαρό Νίκο Ρωμανό νεκρό.

Παράλληλα καταλόγισε στην κυβέρνηση «πελώρια ευθύνη» και την κάλεσε «να αναλάβει άμεσα αποτελεσματική πολιτική πρωτοβουλία σε ένα νεαρό κατάδικο που ζητά εκπαιδευτική άδεια»

«Ο Νίκος Ρωμανός δεν είναι πολιτικός κρατούμενος. Είναι ποινικός εγκληματίας που δεν έχει δείξει μεταμέλεια.

Υπαίτιοι θα είναι αυτοί που του φουσκώνουν τα μυαλά να πάθει τίποτα ο Νίκος Ρωμανός και αυτοί που τον εξωθούν», ήταν η απάντηση του 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απίστευτα αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι τα κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους ενώ επανέλαβε ότι ο Νίκος Ρωμανός δεν καταδικάστηκε γιατί είναι ένας ιδεολόγος επαναστάτης αλλά για μια κολάσιμη ποινική πράξη που διέπραξε.

«Θα τον οδηγήσετε στο θάνατο ή θα πείτε το ρητό το κράτος δεν εκβιάζεται. Έλεος αυτό να το πείτε στη τρόικα και όχι στον Ρωμανό», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης ζητώντας ταυτόχρονα και από το ΠΑΣΟΚ «να πάρει πρωτοβουλία και να μην κρύβεται πίσω από μια απλώς φραστική παρέμβαση».

Η έντονη αντιπαράθεση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκε και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε την πρόταση των 8 βουλευτών για εθνική συμφωνία ως φιλί ζωής της κυβέρνησης που δεν έχει πια λαϊκή νομιμοποίηση και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές και η επόμενη Βουλή να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για εκστρατεία λάσπης και ότι στήριξε την στρατηγική του στην μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αυτή η εκστρατεία λάσπης θα βλάψει την δημοκρατία μας και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Η πρωτοβουλία των 8 συναδέλφων είναι να εκλεγεί Πρόεδρος κα να συνεννοηθούμε μετά για εκλογές μέσα στο 2015 και απευθύνεται υποτίθεται στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Στα κόμματα του μνημονιακού τόξου έπρεπε να κάνουν την πρόταση», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:« Αυτό που ζητάνε είναι να δώσουν φιλί ζωής στη κυβέρνηση «Σαμαροβενιζέλου». Φαίνεται ότι οι επτά που ήταν υπέροχοι όταν γίνονται οκτώ γίνονται χάλια. Δεν έχει καμία σχέση απολύτως η πρόταση τους με την δημοκρατία και την περιφρούρηση των θεσμών. Γιατί μεγαλύτερη θεσμική εκτροπή είναι να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτή η Βουλή που είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την λαϊκή βούληση. Η θεσμική ομαλότητα, η αξιοπιστία επιβάλει η χώρα να πάει άμεσα σε εκλογές και η νέα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Για τους 8 που ήταν χάλια κάνετε λάθος. Είναι εννιά. Ξεχάσατε να μετρήσετε τον κ. Σταθάκη που έκανε την ίδια πρόταση των συναδέλφων μόνο που δεν έβαλε την υπογραφή του στο κείμενο των οκτώ», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και επιτέθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τους χαρακτηρισμούς περί αποστατών.

«Δεν πιστεύω σε αποστασίες και εξαργυρωμένους. Ο κάθε βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με τις δηλώσεις του ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Απευθυνόμενος δε, προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Ας υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας και είναι αποστάτες αυτοί που θα ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κ. Θεοδώρα Τζάκρη δηλαδή, που εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ και δέχεται, κατά το δικό σας ορισμό, να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι αποστάτης; Πώς δέχεστε στο κόμμα σας μία αποστάτη τότε;»

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε απευθυνόμενος και προς τους ΑΝ.ΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας υποθέσουμε, σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Καμμένος ότι όποιος έχει φύγει από το κόμμα είναι αργυρώνητος, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος είναι εξαγορασμένος που τον δεχθήκατε στο κόμμα σας; Με την ΝΔ δεν εξελέγη; Έχει το δικαίωμα να πηγαίνει στο κ. Καμμένο και να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας;. Αυτά όλα δεν αντέχουν σε λογική. Πρέπει να τα σταματήσουμε γρήγορα γιατί δεν τα αντέχει η Δημοκρατία μας».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι αν πίστευε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μιλούσε για αποστασία και πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα κάνει γιατί αντιλαμβάνεται ότι πιθανόν θα εκλεγεί και για αυτό ανησυχεί.

Δημοφιλή