ΔΙΕΘΝΕΣ
06/12/2014 12:10 EET | Updated 06/12/2014 12:10 EET

Εν αναμονή νέου γύρου διαπραγματεύσεων για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

ASSOCIATED PRESS
A Ukrainian soldier plays with a dog as others stay in rank at a military base, waiting for a visit by President Petro Poroshenko, in the eastern town of Chuguyev, Ukraine, Saturday, Dec. 6, 2014. (AP Photo/Markiv Mykhailo, Pool)

Νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων,με στόχο τον τερματισμό των ενόπλων συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, αναμένεται να διεξαχθεί την 9η Δεκεμβρίου στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Μια προκαταρκτική συμφωνία έχει επιτευχθεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Μινσκ την 9η Δεκεμβρίου» δήλωσε ο Ποροσένκο στον Τύπο.

Ο νέος αυτός γύρος συνομιλιών διεξάγεται την ημέρα κατά την οποία τίθεται σε ισχύ μια νέα κατάπαυση του πυρός στις περιοχές όπου μαίνονται οι μάχες η οποία προβλέπει- σε περίπτωση που εφαρμοστεί με επιτυχία- την απόσυρση των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου.

Το Κίεβο ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συμβάλλουν προκειμένου οι εμπλεκόμενες πλευρές να συμφωνήσουν στο χρονοδιάγραμμα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο του ειρηνευτικού σχεδίου που επιτεύχθηκε στο Μινσκ το Σεπτέμβριο και έως σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί, επισήμανε ο Ποροσένκο.