Λοβέρδος: Αν πάθει κάτι ο Ρωμανός, το κρίμα στον λαιμό όσων ολιγώρησαν

Λοβέρδος: Αν πάθει κάτι ο Ρωμανός, το κρίμα στον λαιμό όσων ολιγώρησαν
sooc

«Κι αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Αν πάθει κάτι κακό αυτό το παιδί το κρίμα στον λαιμό όσων ολιγώρησαν» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από το βήμα της Ολομέλειας σχετικά με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δώσαμε όλες τις δυνατότητες σε έγκλειστους να δίνουν Πανελλαδικές. Κάποιοι μπήκαν στα ΑΕΙ. Δεν φτάνουν τα μπράβο. Πρέπει να δώσουμε τις δυνατότητες να σπουδάσουν. Οργανώνουμε το θέμα με τροπολογία που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα» και επέστησε την προσοχή στο ότι οι πενθήμερες άδειες δεν πρέπει να καταργηθούν.

Αιτιολόγησε πως η συμπεριφορά ενός δραπέτη δεν πρέπει να στραφεί εναντίον όλων όσων παλεύουν να επανέλθουν στη ζωή και το υπουργείο Παιδείας το υποστήριξε στην υπόθεση Κωστάρη, ανοιχτά, δημόσια και εγγράφως και το υποστηρίζει και στη διαφορετική μεν αλλά κρίσιμη υπόθεση Ρωμανού.

«Κι αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Αν πάθει κάτι κακό αυτό το παιδί το κρίμα στον λαιμό όσων ολιγώρησαν. Όσοι κατακρίνουν αυτήν τη θέση, να σκεφτούν πως στην αγκαλιά του παιδιού αυτού, σε ηλικία 16 ετών, πέθανε ο συνομήλικος φίλος του. Αυτές είναι οι πάγιες απόψεις μου. Κι όσοι θέλουν να με αμφισβητήσουν, παραπέμπονται στην κοινή ερώτηση Κουβέλη- Λοβέρδου για τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού το 2006», κατέληξε για το θέμα αυτό στην ομιλία του ο υπουργός Παιδείας.

Δημοφιλή