Αθανασίου: Εύχομαι ο Ν.Ρωμανός να σταματήσει την απεργία πείνας

Αθανασίου: Εύχομαι ο Ν.Ρωμανός να σταματήσει την απεργία πείνας
sooc

Να διακόψει την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, ευχήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού. «Κανείς δεν ζήτησε από τον Ν.Ρωμανό δήλωση φρονημάτων» τόνισε, ενώ άφησε αιχμές για επιτήδειους που επιδιώκουν πρόσκαιρα κέρδη στην πλάτη του απεργού πείνας. Επανέλαβε δε, απαντώντας σε κατηγορίες που έχει δεχθεί, ότι την απόφαση για μη χορήγηση άδειας την πήρε η Δικαιοσύνη και όχι η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή ο Ν.Ρωμανός φαίνεται αποφασισμένος να ξεκινήσει και απεργία δίψας, ενώ οι γονείς του θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό την Δευτέρα.

«Εύχομαι έστω και τώρα, ο Νίκος Ρωμανός, όποια και αν είναι η στόχευσή του για το μέλλον, όποια και είναι τα όνειρά του, ό,τι και αν επιθυμεί να κάνει, ακόμα και αν αυτό είναι να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μισώντας το κράτος, μισώντας το σύστημα, ακόμα και εμένα προσωπικά, να συνειδητοποιήσει ότι αυτά μπορεί να τα πράξει μόνο ζωντανός και υγιής», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι το ίδιο επιθυμούν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι και γι΄ αυτό εύχομαι από καρδιάς να αναθεωρήσει την απόφασή του και να σταματήσει την απεργία πείνας. Ταυτόχρονα εύχομαι να πάψουν οι επιτήδειοι να κυνηγούν μικροσκοπιμότητες και πρόσκαιρα κέρδη, στην πλάτη ενός νέου ανθρώπου, σεβόμενοι το ύψιστο αγαθό και την ανθρώπινη ζωή. Αλλά λόγω της κρισιμότητας των στιγμών και της ανάγκης για ψυχραιμία και νηφαλιότητα, δεν θέλω να πω περισσότερα».

Δημοφιλή