Διπλωματικό επεισόδιο: Οι τίγρεις του Πούτιν λεηλάτησαν αγρόκτημα στη Κίνα

Διπλωματικό επεισόδιο: Οι τίγρεις του Πούτιν λεηλάτησαν αγρόκτημα στη Κίνα

Ένταση στις σινορωσικές σχέσεις προκαλεί η ιδιαίτερη "αγάπη" στις Κινέζικες κατσίκες που έχουν οι μεγάλες τίγρεις της Σιβηρίας που είχε απελευθερώσει στο φυσικό τους περιβάλλον με φανφάρες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με καταγγελίες Κινέζων κτηνοτρόφων η Ustin και η Kuzya πέρασαν τα σύνορα και επιτέθηκαν εναντίον αγροκτήματος στην επαρχία Φουγιάν.

Η Ustin έφαγε τουλάχιστον 15 κατσίκες ενώ η Kuzya , με τη σειρά της, επιτέθηκε σε ένα άλλο αγρόκτημα και έφαγε πέντε κοτόπουλα.

Οι δύο τίγρεις είχαν περάσει τα σύνορα με την Κίνα στις αρχές Οκτωβρίου όπως είχε καταγραφεί από τις συσκευές ανίχνευσης που είχαν τοποθετηθεί στα δύο μεγάλα αιλουροειδή.

"Κλείδωσα το μαντρί μετά τη βοσκή, όμως η τίγρη έσπασε το φράχτη, μπήκε μέσα και σκότωσε τις κατσίκες", δήλωσε ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος , προσθέτοντας ότι οι κατσίκες βρέθηκαν με τα κρανία τους κομματιασμένα και "είχαν τρύπες στο μέγεθος ανθρώπινου δάχτυλου".

"Φυσικά και είμαι πολύ ανήσυχος γι 'αυτό" ανέφερε ο αστυνομικός της περιοχής Su Chunlei και συμπλήρωσε "Ελπίζουμε ότι θα πήγαινε πίσω στη Ρωσία το συντομότερο δυνατό".

Το 2008 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε ως δώρο για τα 56α γενέθλιά του ένα νεογέννητο τιγράκι Αμούρ. Έκτοτε η σπάνια ράτσα τίγρεων, που κάποτε ενδημούσε στα δάση της Ρωσίας, τελεί υπό την προστασία του Κρεμλίνου και προσωπικώς του Ρώσου Προέδρου.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων, ο αριθμώ των τίγρεων που ενδημούν στη ρωσική τάιγκα έχει μειωθεί ανησυχητικά.

ΠΗΓΗ: nbcnews.com

Δημοφιλή