Μιχελογιαννάκης: Από την απεργία πείνας... σε καφετέρια στο Σύνταγμα

Μιχελογιαννάκης: Από την απεργία πείνας... σε καφετέρια στο Σύνταγμα
HuffPost Greece

Η έντονη βροχόπτωση, όπως φαίνεται, άλλαξε τα σχέδια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Ο ίδιος είχε ξεκινήσει απεργία πείνας και παρέμενε μαζί με τους Σύρους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος, ωστόσο λόγω της επιδείνωσης του καιρού αποχώρησε για κάποιο χρονικό διάστημα και κατευθύνθηκε προς κοντινή καφετέρια.

«Έφυγα από την πλατεία γιατί τα τηλεοπτικά συνεργεία τσακώνονταν ποιο θα με βγάλει πρώτο στον αέρα. Εγώ δεν έχω ανάγκη τη δημοσιότητα και δεν είμαι παπαγαλάκι των ΜΜΕ. Σε τέτοιες κοκορομαχίες δεν θέλω να πάρω μέρος και για μένα πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστε το ηχητικό:

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε ανακοινώσει από το πρωί του Σαββάτου την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος εδώ και ημέρες, στον Νίκο Ρωμανό, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό και τα νέα μέτρα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «πολιτικό κρατούμενο». 'Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του: «Αυτή την απεργία πείνας δεν την κάνω μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνω και για την ευθυνοφοβία των υπουργείων να δώσει λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατουμένου. Την κάνω για την περιβόητη δήθεν διαθεσιμότητα, που κατά την κυβέρνηση δεν σημαίνει απόλυση, η οποία όμως είχε ως αποτέλεσμα απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών. Τέλος, την κάνω για να δώσω έναν συμβολισμό στους Έλληνες ώστε να σπάσουν τον καναπέ και να παλέψουν για την ανατροπή».

Δημοφιλή