Αθανασίου: Ο Ρωμανός θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το βραχιολάκι, στο μέλλον

Αθανασίου: Ο Ρωμανός θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το βραχιολάκι, στο μέλλον
Sooc

Ο νόμος για το βραχιολάκι παρακολούθησης των φυλακισμένων έχει ψηφιστεί από τον Οκτώβριο του 2013, ο Νίκος Ρωμανός ολοκληρώνει την 28η ημέρα απεργίας πείνας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει πως όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή ο Νίκος Ρωμανός θα μπορέσει να το αξιοποιήσει για να σπουδάσει.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη - ο οποίος είπε πως η τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή αύριο το υπουργείο Δικαιοσύνης χειροτερεύει τα πράγματα και ζήτησε άμεση λύση -, ο Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε πως ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (με το βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς του Ρωμανού να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σ' αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία.

Αφού ο κ. Αθανασίου επανέλαβε ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να παρέμβει στις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων, ζήτησε από τον ερωτώντα βουλευτή, ο οποίος επέμεινε ότι ο υπουργός πρέπει να δώσει τη λύση, να του υποδείξει εκείνος ή ένας νομικός από τον ΣΥΡΙΖΑ τι μπορεί να κάνει το οποίο δεν έκανε.

Δημοφιλή