Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας
Sooc

Επιστρέφουν την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα κλιμάκια θα ελέγξουν αναλυτικά τα δημοσιονομικά στοιχεία, ώστε να διαπιστώσουν την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και το κατα πόσο μπορεί να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό από τα μέτρα που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά. Αντίστοιχα, θα εκτιμήσουν και το δημοσιονομικό κενό που προκύτπει τη διετία 2016-2017 ώστε να συμφωνηθούν τα μέτρα για την κάλυψη του.

Για “ένα πρώτο βήμα προς την τελική ευθεία” κάνουν λόγο στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τα οποία σχολίασαν τις πληροφορίες αναφορικά με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δανειστές έχουν επισημάνει πως για να διαρκέσει η παράταση του υφιστάμενου μνημονίου μόνο μερικές εβδομάδες θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα πρίν από το τέλος του έτους, ώστε να ψηφιστούν τα μέτρα από την Ελληνική Βουλή.

Σε αντίθετη περίπτωση προκρίνουν παράταση του μνημονίου για τουλάχιστον 6 μήνες, ώστε να υπάρξει χρόνος τόσο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όσο και για τη συμφωνία που έχει να κάνει με την ενεργοποίηση της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης.

Δημοφιλή