Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Έβρο

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Έβρο
Eurokinissi

Μεγάλη επιχείρηση για την περισυλλογή 25 μη παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν σε ανάχωμα στον Έβρο πραγματοποιούν άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ειδικότερα, η επιχείρηση, η οποία λαμβάνει χώρα στα Λάβαρα, προβλέπει την τμηματική απομάκρυνσή τους, με δυο βάρκες από το ανάχωμα. Οι καιρικές συνθήκες αυτή την ώρα είναι αντίξοες με έντονη βροχόπτωση και τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με τι πρώτες ενδείξεις οι 25 αλλοδαποί είναι όλοι άντρες και μεταφέρθηκαν ανάχωμα από έναν διακινητή, που τους εγκατέλειψε στο σημείο, στο ελληνικό τμήμα του ποταμού Έβρου, όπου όμως η πρόσβαση γίνεται μόνο με πλωτά μέσα καθώς έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των νερών του ποταμού.

Στα Λάβαρα έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα, για την άμεση μεταφορά τους στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είναι ακόμα άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία τους.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα το μηχανισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κινητοποιήθηκε για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, καθώς, όπως αναφέρουν άνδρες των συνεργείων διάσωσης, είναι εμφανή τα σημάδια της κούρασης και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί.

Δημοφιλή