Τουρκικά δημοσιεύματα περί εκδίωξης ελληνικών αλιευτικών από τα Ίμια

Τουρκικά δημοσιεύματα περί εκδίωξης ελληνικών αλιευτικών από τα Ίμια
Eurokinissi

Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισαν ελληνικά αλιευτικά από το να ρίξουν τα δίχτυα τους σε «τουρκικά χωρικά ύδατα», στα ανοιχτά των Ιμίων στις 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου Doğan, που αναπαράγεται από τουρκικά ΜΜΕ- μεταξύ των οποίων και η Hurriyet Daily News.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, Έλληνες ψαράδες σκόπευαν να ρίξουν δίχτυα στα ανοιχτά των βραχονησίδων (γνωστές στην Τουρκία ως «Καρντάκ»), ωστόσο παρεμποδίστηκαν από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, που τους προσέγγισε και τους «ανάγκασε να απομακρυνθούν».

«Τα αλιευτικά προσπάθησαν και αργότερα να ρίξουν τα δίχτυα τους μπροστά από το νησί, αλλά εμποδίστηκαν ξανά από τους άνδρες της ακτοφυλακής. Οι ψαράδες αργότερα υποχώρησαν πίσω στα ελληνικά χωρικά ύδατα» συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, τον προηγούμενο μήνα είχε λάβει χώρα και άλλο περιστατικό, στις 12 Νοεμβρίου, με ελληνικές και τουρκικές ναυτικές μονάδες να παίζουν «ένα σύντομο παιχνίδι γάτας και ποντικιού στο Αιγαίου», μετά την «παρενόχληση Τούρκων ψαράδων από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής μέσα στα τουρκικά ύδατα».

Δημοφιλή