Με το μαξιλάρι έπνιξε τον Κουμανταρέα ο δολοφόνος του

Με το μαξιλάρι έπνιξε τον Κουμανταρέα ο δολοφόνος του
eurokinissi

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για την εξέλιξη των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Και αυτό γιατί οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας θα μάθουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας για τα αίτια του θανάτου του αλλά και τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την ταυτοποίηση δαχτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού που περισυνελέγησαν στο σπίτι του θύματος.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, παρακολουθούσε τον 83χρονο συγγραφέα από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου όταν εκείνος δειπνούσε με τον φίλο και συνεργάτη του Θάνο Φωσκαρίνη στην οδό Φωκίωνος Νέγρη. Ο Κουμανταρέας στις 22.20 σηκώθηκε από το μαγαζί λέγοντας ότι πρέπει να ανέβει για λίγο στο διαμέρισμά του για να πάρει ένα χάπι.

«Παίρνω ένα επιπλέον χάπι τα Σαββατοκύριακα για το γνωστό πρόβλημα υγείας που έχω. Γυρίζω σε πολύ λίγο», φέρεται να είπε στον θεατρολόγο Φωσκαρίνη, ο οποίος τον βοηθούσε να φτιάξει το προσωπικό του αρχείο. Στο διάστημα ανάμεσα στις 22.25 και στις 23.10 εκτιμούν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι ο δολοφόνος βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί.

«Τον περίμενε στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Ζακύνθου ή κάπου κρυμμένος στο εσωτερικό του κτιρίου. Πιθανότατα στα σκαλιά, στο κλιμακοστάσιο ή έξω από την πόρτα του διαμερίσματος. Εκεί με τη βία τον έβαλε μέσα στο σπίτι του. Γι’ αυτό δεν υπάρχει διάρρηξη. Τον χτύπησε δυνατά στο πρόσωπο. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε ένα μαξιλάρι και έτσι δεν αποκλείουμε να τον έπνιξε με αυτό, οπότε ο θάνατος να προήλθε από ασφυξία», λέει στη HuffPost Greece αστυνομική πηγή.

Άνδρες της Ασφάλειας που ερεύνησαν το διαμέρισμα διαπίστωσαν ότι ο δράστης έψαξε «επιλεκτικά» το χώρο. Αυτό μπορεί να το έκανε είτε για να θολώσει τα νερά για να φανεί ως κίνητρο η ληστεία είτε γιατί έψαχνε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Η Αστυνομία δεν αποκλείει μέχρι στιγμής κανένα σενάριο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για έγκλημα με κίνητρο προσωπικές διαφορές. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι έχει αποκλειστεί το σενάριο της ληστείας, καθώς η Κυψέλη είναι μία περιοχή με αυξημένη εγκληματικότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μένης Κουμανταρέας άφηνε, όπως λένε άνθρωποι από το περιβάλλον του, πάντα ανοιχτά τα φώτα του διαμερίσματος όταν εκείνος έλειπε κατά τις νυχτερινές ώρες.

Στο σπίτι του έχουν βρεθεί, επίσης, στοιχεία που δείχνουν ότι πριν πέσει νεκρός αντιστάθηκε και καταδιώχθηκε. Τραγική ειρωνεία ότι μεθαύριο είχε προγραμματίσει την εισαγωγή του σε ιδιωτική κλινική για εξετάσεις σχετικές με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε στους λεμφαδένες, το οποίο τον τελευταίο καιρό είχε επιδεινωθεί.

Το πτώμα του βρέθηκε περίπου στη 1.00 τα ξημερώματα από το Θάνο Φωσκαρίνη, ο οποίος αρκετή ώρα νωρίτερα άρχισε να τον αναζητά όταν δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Ο Φωσκαρίνης πήρε αντικλείδι από την ανιψιά του Κουμανταρέα και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε το σοκαριστικό θέαμα. Ο 83χρονος φίλος του ήταν νεκρός πάνω στο κρεβάτι του, όπου εγκλωβίστηκε από το δολοφόνο, με μώλωπες στο αριστερό μάτι και εκδορές στο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που έχει συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και έχει ζητήσει την άρση τους απορρήτου των επικοινωνιών του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας είχε καταγγείλει παλιότερα επίθεση σε βάρος του στην Κυψέλη μετά το τέλος αντιρατσιστικής εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε. Δράστης ήταν ένας «φουσκωτός» άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι. Η Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν συνδέει, ωστόσο, το περιστατικό αυτό με τη δολοφονία του.

Δημοφιλή