Αντιδρούν οι Σύροι πρόσφυγες στην απομάκρυνση παιδιών από το Σύνταγμα

Αντιδρούν οι Σύροι πρόσφυγες στην απομάκρυνση παιδιών από το Σύνταγμα
sooc/Menelaos Myrillas

Τις αντιδράσεις των Σύρων προσφύγων οι οποίοι παραμένουν στο Σύνταγμα προκάλεσε η είδηση περί απομάκρυνσης 70 συνολικά παιδιών και γυναικών η κατάστσαση της υγείας των οποίων εγκυμονεί κινδύνους.

Οι πρόσφυγες από νωρίς το πρωί άρχιζαν να φωνάζουν ρυθμικά «με διαβατήρια και όλοι μαζί!» και δήλωναν πως δεν θα επιτρέψουν να απομακρυνθεί κανένας από τους συμπατριώτες τους, επιμένοντας και στο αίτημα τους να φύγουν από την Ελλάδα νόμιμα και να ταξιδέψουν προς άλλες χώρες της Ευρώπης όπου έχουν συγγενικά πρόσωπα.

Στο μεταξύ πάντως συνεχίζεται η προσπάθεια να πειστούν οι πρόσφυγες να επιτρέψουν την απομάκρυνση κυρίως των παιδιών και των μητέρων τους ώστε να φιλοξενηθούν από το Δήμο Αθηναίων.

Ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega υποστήριξε πως υπάρχουν 26 συνολικά άτομα τα οποία ζήτησαν να απομακρυνθούν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Μεταξύ των 26 είναι κυρίως παιδιά και το αίτημα διατυπώθηκε από τους γονείς τους.

Γ.Καμίνης: Κάποιοι χρησιμοποιούν τα παιδιά για πολιτικούς σκοπούς

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μιλώντας επίσης στο Mega κατήγγειλε πως υπάρχουν παιδιά τα οποία η υγεία τους τίθεται σε κίνδυνο αλλά «δεν τα αφήνουν να φύγουν μαζί με τις μητέρες τους και να φιλοξενηθούν στα καταλύματα που τους έχει ετοιμάσει ο Δήμος». Ο κ.Καμίνης μάλιστα υποστήριξε πως «κάποιοι» χρησιμοποιούν τα παιδιά και τα μετατρέπουν σε «πρωταγωνιστές ενός μελοδράματος».

Δήλωσε δε πως ως εν μέρει υπεύθυνος για την προστασία τουλάχιστον των παιδιών, ο Δήμος παρεμβαίνει και τόνισε: «Με ανησυχούν δύο τινά: Το πρώτο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι αδίστακτοι που χρησιμοποιούν ακόμη και παιδιά για τους πολιτικούς σκοπούς τους και το δεύτερο, ότι έχουμε ένα κράτος το οποίο εμφανίζεται δυστυχώς για πολλοστή φορά ανέτοιμο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, έναντι ενός μεγάλου προβλήματος, που είναι οι πρόσφυγες δεδομένων των αναταραχών στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή»

Δημοφιλή