Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Νίκου Ρωμανού στον Άρειο Πάγο

Νέο δικαστικό «όχι» για το Ν.Ρωμανό από τον Άρειο Πάγο
eurokinisi

Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης που είχαν καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δικηγόροι του Νίκου Ρωμανού και κατά συνέπεια το θέμα του δεν πρόκειται να εισαχθεί για συζήτηση και τίθεται στο αρχείο.

Κατά πληροφορίες η Εισαγγελία εκτίμησε πως δεν συντρέχουν λόγοι να επανεξεταστεί η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά η οποία επίσης ήταν αρνητική προς το αίτημα του κρατούμενου- απεργού πείνας να λάβει εκπαιδευτική άδεια.

Οι δικηγόροι του μεταβαίνουν στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται ο Ν.Ρωμανός προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη νεά αυτή εξέλιξη. Ο 21χρονος συνεχίζει την απεργία πείνας για 30η πλέον ημέρα ενώ από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και αποχή από το νερό. Αυτό καθώς σήμερα Τρίτη, αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση του Υπ.Δικαιοσύνης με την οποία προβλέπεται η εξ απόστασεως φοίτηση τόσο για τον Ν.Ρωμανό όσο και για συγκρατούμενους του με εκκρεμείς δικογραφίες.

Ο 21χρονος όμως εκτιμά πως έτσι παραβιάζονται τα δικαιώματα του και αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις εκπαιδευτικές άδειες προς το χείριστο, εξ ου και η υιοθέτηση πιο σκληρής στάσης απο πλευράς του.

Δημοφιλή