Αδιέξοδη η συζήτηση στη βουλή για τον Ρωμανό: Ακόμα και το βραχιολάκι υπό προϋποθέσεις

Αδιέξοδη η συζήτηση στη βουλή για τον Ρωμανό: Ακόμα και το βραχιολάκι υπό προϋποθέσεις
archive

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγείται η συζήτηση στη βουλή για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στο Νίκο Ρωμανό. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ και επέμεινε στη ρύθμιση για την εξ αποστάσεως φοίτηση των κρατουμένων, την οποία έχει απορρίψει ο 21χρονος απεργός πείνας. Όσο για το βραχιολάκι, το οποίο δέχεται ο Ρωμανός, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, αν και εμφανίστηκε θετικός δηλώνοντας πως έχει ζητήσει να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ξεκαθάρισε πως για να γίνει χρήση του από τον Ρωμανό θα πρέπει και πάλι να δοθεί έγκριση από το δικαστικό συμβούλιο. Κατά τ' άλλα εξέφρασε την ελπίδα ο Ρωμανός να παραμείνει ζωντανός και υγιής.

Τι είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου:

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απέρριψε κοινή τροπολογία από ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που πρόσφεραν την διέξοδο της εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι καθώς και την δυνατότητα υπουργικής παρέμβασης υπέρ του απεργού.

«Ο υπουργός δικαιοσύνης δεν μπορεί να υποκαθιστά τα δικαστικά όργανα» είπε χαρακτηριστικά ο Χ.Αθανασίου. Υποστήριξε πως ο Νίκος Ρωμανός «είχε ελάχιστες πιθανότητες να λάβει εκπαιδευτική άδεια» κι αυτό «όχι γιατί το θέλει η κυβέρνηση και ο υπουργός αλλά γιατί το λέει ο νόμος». Όσον αφορά το βραχιολάκι σημείωσε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί «όχι με υπαιτιοτητα του υπουργείου αλλά γιατί οι εταιρίες που μετείχαν στον διαγωνισμό έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη» και δεν είναι τεχνικά δυνατή η λύση. Άφησε πάντως ανοιχτή την δυνατότητα στο μέλλον.

Η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είναι θέμα χρόνου να λυθεί, με την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) και με την - έως τότε - εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του, όπως προβλέπει η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα, είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Τα περιθώρια χρόνου όμως στενεύουν για τον ίδιο τον Νίκο Ρωμανό, που διανύει την 30ημέρα απεργίας πείνας.

Δημοφιλή