ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/12/2014 07:44 EET | Updated 09/12/2014 07:44 EET

Διαψεύδει η Μαρία Δαμανάκη τις φήμες περί υποψηφιότητάς της για την Προεδρία

ASSOCIATED PRESS
European Commissioner for Maritime Affairs and Fisheries Maria Damanaki speaks during a media conference at EU headquarters in Brussels on Wednesday, July 13, 2011. In its proposals for a major reform of the EU Common Fisheries Policy, the European Commission has set out a radical approach to fisheries management in Europe. (AP Photo)

Διαψεύδει κατηγορηματική η τές Επίτροπος της Κομισιόν, Μαρία Δαμανάκη ότι της έχει γίνει πρόταση να είναι υποψηφία για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε γραπτή δήλωση της αναφέρει: «ο να υπάρχει, έστω και σαν φήμη σε κάποιους κύκλους, το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς σου για το μεγαλύτερο πολιτειακό αξίωμα είναι μεγάλη τιμή βεβαίως. Οι φήμες όμως δεν έχουν καμία βάση. Άλλωστε, μετά τη δουλειά μου στην Κομισιόν για τους ωκεανούς, είχα την τύχη να δεχθώ πολύ τιμητικές προτάσεις από μεγάλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος για να συνεχίσω σε διεθνές πια επίπεδο. Έχω ήδη προσανατολισθεί σε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι έτσι μπορώ να προσφέρω και στη χώρα μου».