ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/12/2014 17:43 EET | Updated 10/12/2014 05:27 EET

Εν αναμονή της νέας ρύθμισης για το Νίκο Ρωμανό

sooc

Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην 31η ημέρα απεργίας πείνας, ξεκινά σήμερα Τετάρτη και αποχή από το νερό καθώς εκτιμά πως ο τρόπος που εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή επί των τροπολογιών που κατατέθηκαν για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων υποκρίπτει και σκοπιμότητες από πλευράς του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Αντιλαμβάνεται πως αυτή τη στιγμή η μόνη του λύση είναι το βραχιολάκι», είπε ο πατέρας του σε όσους συγκεντρώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης έξω από το Γενικό Κρατικό.

Η συνεδρίαση της Βουλής θα μείνει πάντως στην Ιστορία. Σε απελπισία, βουλευτές απ όλα τα κόμματα, εκτός της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, εκλιπαρούσαν να βρεθεί ένας τρόπος να μην πεθάνει ο Νίκος Ρωμανός. Συνολικά κατατέθηκαν 5 τροπολογίες. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου τις απέρριψε όλες ως ανεφάρμοστες, μετά από έντονες όμως πιέσεις, επιφυλάχθηκε να μελετήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που αποσυνδέει το βραχιολάκι από την έγκριση του δικαστικού συμβουλίου.

Η ψηφοφορία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και θα είναι ονομαστική.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από παλιόχαρτα

Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από παλιόχαρτα, είπε στον υπουργό Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπενθύμισε στη Βουλή, ότι από τους 2 ανακριτές που αποτελούν το δικαστικό συμβούλιο, ο ένας δεν απέρριψε το αίτημα του Ρωμανού, απλά δεν απάντησε, ενώ ο δεύτερος απεφάνθη ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία του κατηγορούμενου στο δικαστήριο που εκκρεμεί. «Δεν μίλησε, ούτε για επικινδυνότητα του κρατούμενου, ούτε για όλα αυτά τα τρομακτικά που επικαλείστε», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Έκανε για αλλη μία φορά έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό να δεχτούν την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την άμεση εφαρμογή της χρήσης συσκευών εντοπισμού για όλους τους κρατούμενους που έχουν περάσει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Έκλεισε την ομιλία της υπενθυμίζοντας ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε αφεθεί προσωρινά ελευθερος, όταν έληξε το 18μηνο της προφυλάκισης του.

Τι είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου:

«Ο υπουργός δικαιοσύνης δεν μπορεί να υποκαθιστά τα δικαστικά όργανα» είπε χαρακτηριστικά ο Χ.Αθανασίου. Υποστήριξε πως ο Νίκος Ρωμανός «είχε ελάχιστες πιθανότητες να λάβει εκπαιδευτική άδεια» κι αυτό «όχι γιατί το θέλει η κυβέρνηση και ο υπουργός αλλά γιατί το λέει ο νόμος». Όσον αφορά το βραχιολάκι σημείωσε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί «όχι με υπαιτιότητα του υπουργείου αλλά γιατί οι εταιρείες που μετείχαν στον διαγωνισμό έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη» και δεν είναι τεχνικά δυνατή η λύση. Άφησε πάντως ανοιχτή την δυνατότητα στο μέλλον.

Η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είναι θέμα χρόνου να λυθεί, με την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) και με την - έως τότε - εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του, όπως προβλέπει η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα, είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Ωστόσο όπως φαίνεται, χρόνος δεν υπάρχει.

Sponsored Post