ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/12/2014 12:44 EET | Updated 09/12/2014 12:45 EET

Συζήτηση στη βουλή για τον Ρωμανό: Κλειδί για τη λύση το βραχιολάκι

sooc

Ολοι κρέμονται από τα χείλη του Χαράλαμπου Αθανασίου. Το κλειδί, δεν είναι η δυνατότητα φοίτησης εξ αποστάσεως, αφού έτσι κι αλλιώς δεν τη δέχεται ο Ρωμανός, αλλά το βραχιολάκι.

Υπέρ της δυνοτότητας χρήσης του βραχιολιού γεωεντοπισμού τάσσεται ό ΣΥΡΙΖΑ και καλέι την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες. Ο νόμος για τα βραχιολάκια ηλεκτρονικής παρακολούθησης των φυλακισμένων έχει ψηφιστεί από πέρυσι ωστόσο οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τους δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει και την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, με την οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα μπορεί να παρακάμψει το Συμβούλιο για να δώσει εκπαιδευτική άδεια σε έγκληστους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει καταθέσει τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους φυλακισμένους να σπουδάζουν εξ' αποστάσεως. Έχει τοποθετηθεί θετικά για το βραχιολάκι, χωρίς όμως μέχρι τώρα να δεσμευτεί σε ένα χρονοδιάγραμμα.

Νωρίτερα ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Υψηλάντης χαρακτήρισε την επίλυση του ζητήματος «ως πράξη ανθρωπιάς και πραγματικής προσήλωσης τόσο στην νομιμότητα όσο και στην ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος που αποκαθιστά το περί δικαίου αίσθημα».

«Έρχεται να ρυθμίσει ανάλογες περιπτώσεις με του Ρωμανού, δίνοντας τη δυνατότητα με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων για παρακολούθηση από κοντά των εκπαιδευτικών μαθημάτων με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού», ανέφερε ο κ. Υψηλάντης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για προσπάθεια εκμετάλλευσης της υπόθεσης Ρωμανού.

«Και για ανθρωπιστικούς λόγους και για το αίσθημα δικαίου, λέμε ναι στην τροπολογία», ανέφερε και η εισηγήτρια των ΑΝΕλ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι υποχρέωση όλων των κομμάτων να απέχουν από κάθε κομματική εκμετάλλευση, κατηγορώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησαν με τις παρεμβάσεις τους να ωφεληθούν αγγίζοντας τα άκρα και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Sponsored Post