ΣΥΡΙΖΑ για Σταύρο Δήμα: Δεν είναι θέμα προσώπου. Δεν πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκατίας

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι θέμα προσώπου. Δεν πρέπει να εκλεγεί ΠτΔ από τη παρούσα Βουλή
DIE LINKE/Flickr

Στην Κουμουνδούρου μετά την επιβεβαίωση πως ο εκλεκτός της κυβέρνησης για την υποψηφιότητα της Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι ο Σταύρος Δήμας, σχολίαζαν πως «δεν υπάρχει θέμα προσώπου» αφού για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πρώτιστο είναι πάντα η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Για να επιτευχθεί αυτό, κατά τον συντομότερο δυνατό χρόνο, μόνη οδός είναι να μην εξασφαλίσει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές και κατά συνέπεια να μην παραταθεί ο «βίος». Εξάλλου, επισήμως επιμένουν πως ο αριθμός αυτός δεν πρόκειται να συγκεντρωθεί.

Για την υποψηφιότητα Δήμα, τοποθετήθηκε και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ο κ.Νίκος Παπάς τονίζοντας: «Τον εκτιμώ. Όπως έχουμε πει, όμως, δεν είναι θέμα προσώπου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε εμείς. Ο κ. Δήμας είχε και τις πόρτες του ανοιχτές, όταν ήταν υπουργός, σε αντίθεση με την πρακτική άλλων. Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση ας πούμε μια καλή κουβέντα, αλλά τα διλήμματα είναι ιστορικών διαστάσεων».

Την ίδια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ επανασχεδιάζουν και επιταχύνουν τους χρόνους σε ό,τι αφορά τις προσεγγίσεις τους με ανεξάρτητους βουλευτές και κόμματα, όπως πχ η ΔΗΜΑΡ και βολιδοσκοπούν τις κινήσεις της κυβέρνησης αφού το μεγάλο ερώτημα είναι εάν τελικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λίγο νωρίτερα στο πλαίσιο εκδήλωσης του κόμματος για την παρουσίαση των θέσεων του για την ανάπτυξη του τουρισμού, επέμεινε πως μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι η προσφυγή στις κάλπες. Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση φέρνει τις πρόωρες εκλογές πιο κοντά με την επίσπευση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή που κατά τον ίδιο αποτελεί ένα «απονενοημένο διάβημα».

Η λαϊκή κατακραυγή επέβαλε στην κυβέρνηση την επίσπευση των διαδικασιών

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επέμεινε πως «Η κυβέρνηση κατ΄ ουσίαν σέρνεται σε στην επιλογή της επίσπευσης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι μια εξαναγκαστική επιλογή, αφού προηγουμένως έχει διαπιστώσει τα αδιέξοδα των σχεδιασμών της και έχει εισπράξει μια χωρίς προηγούμενο ματαίωση όλων εκείνων των προσεγγίσεων και αναφορών περί εξόδου από το μνημόνιο».

Παράλληλα εκτίμησε με αυτή την επιλογή, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα αφήγημα προς τον ελληνικό λαό «το οποίο όμως θα αποκρύπτει αυτά που έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Η κυβέρνηση πηγαίνει εσπευσμένα σε αυτή τη διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. "Αυτό ισοδυναμεί με ένα άλμα στο κενό και αντιλαμβάνεται κανείς όταν πηδάει κάποιος στο κενό, τι τον περιμένει μετά.

Κατάληξε δε πως η κυβερνητική αυτή επιλοβή επιβλήθηκε στην κυβέρνηση καθώς «Ήταν το αποτέλεσμα των διαπιστωμένων αδιεξόδων σε όλα τα επίπεδα».

Δημοφιλή