Έγινε μπαμπάς σε δίδυμα ο πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό

Έγινε μπαμπάς σε δίδυμα ο πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό
Reuters

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό γέννησε σήμερα δίδυμα, ένα αγοράκι που ονομάζεται Ζακ Ονορέ Ρενιέ και ένα κοριτσάκι που λέγεται Γαβριέλλα Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί. Πρώτη ήρθε στη ζωή η μικρή Γαβριέλλα και μόλις δύο λεπτά μετά ο Ζακ, ο οποίος είναι και ο μελλοντικός πρίγκηπας του Μονακό και κληρονόμος της αφορολόγητης βασιλικής περιουσίας.

Η 36χρονη πρώην αθλήτρια γέννησε στο νοσοκομείο «Γκρέις» που έχει το όνομα της γιαγιάς των παιδιών, την Χολιγουντιανή σταρ, Γκρέις Κέλλυ. Ο 56χρονος πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ήταν διαρκώς στο πλάι της εδώ και τρία χρόνια συζύγου του και δεν γνώριζε το φύλο των παιδιών καθώς «Είναι μία από τις πανέμορφες εκπλήξεις που μας φέρνει η ζωή».

Στη βασιλική οικογένεια δεν είχαν γεννηθεί ξανά δίδυμα από τον 13ο αιώνα. Η ανακοίνωση του ερχομού της Γαβριέλλας και του Ζακ στη ζωή γνωστοποιήθηκε με 42 κανονιές, αντί για 41 που είναι για ένα μωρό. Μετά τους κανονιοβολισμούς οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν για 15 λεπτά, έπειτα οι σειρήνες των πλοίων.

Ο πρίγκηπας Αλβέρτος έχει και άλλα δύο παιδιά, από δύο διαφορετικές γυναίκες. Το 2002 ο Αλβέρτος άλλαξε το σύνταγμα για να μην τον κληρονομήσουν ποτέ αυτά τα παιδιά.

Δημοφιλή